13 Ağustos 2016 Cumartesi 19:37
Başkale'de '7'den 70'e Başkale Okuyor' Projesi

Van'ın Başkale ilçesinde Başkale Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığınca "7'den 70'e Başkale okuyor" projesi hayata geçiriliyor.

Proje hakkında açıklama yapan Kaymakam Abdulselam Öztürk, Başkale’de eksik olan okuma kültürünü geniş bir kitleye sunma hedefiyle yola çıkıldığını belirtti.

Projenin temel amacının Başkale ilçesinde 7'den 70'e kitap okuma alışkanlığını kazandırmak olduğunu belirten Öztürk,"Hiçbir kriter aranmaksızın kitap okumak isteyen herkese istediği Türk Klasikleri, Dünya Klasikleri, Türk Tarihi, Dünya Tarihi vb. yayınları temin edeceğiz. Bu projemiz halkımıza kitap okuma sevgisini kazandırıp bu kültürü geliştirme hedefi taşımaktadır. Halkın kendini ifade etmelerinin, iletişim ve sosyal becerilerinin gelişmesini desteklemektir. İlçemiz halkına kitap okuma alışkanlığı kazandırarak, toplumsal duyarlılıkla yorumlama bilgi ve becerisi kazandırmak bu yolla analitik düşünen, düşündüğünü doğru ve açık bir şekilde ifade eden, algılama gücü yüksek, yorum ve sentez yapabilen, sorgulayan, tartışan, doğruların tek noktadan değil çeşitli bakış açılarıyla ortaya çıkacağını kavramış, güzellik duygusu ve estetik anlayışı gelişmiş, kültürlü, milli ve manevi değerlere sahip yüksek karakterli bireyler olarak yetiştirilmesine katkı sağlamak amacı hedeflenmektedir." dedi.

Son Güncelleme: 13.08.2016 19:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.