04 Mayıs 2015 Pazartesi 20:02
Başkale'de AK Partililere saldıran 5 kişi tutuklandı

Başkale ilçesinde seçim çalışmalarını yürüten AK Partililere saldırdığı gerekçesiyle gözaltına alınan 5 kişi tutuklandı.

AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ile AK Parti Van milletvekili adayı Faruk Alpaslan'ın, dün ilçe merkezinde yürüttüğü seçim çalışmalarını engelleyerek, sözlü ve fiziksel saldırı eylemini gerçekleştirdikleri gerekçesiyle gözaltına alınan DBP İlçe Başkanı Senar Yeşilırmak,  DTK Başkale Delegesi Derviş Polat, DBP'li Belediye Meclisi Üyesi Selahattin Bozkurt ile HDP'li yöneticiler Salih Tayfun ve Tanju Sancar'ın, İlçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye çıkarılan ve savcılıktaki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen zanlılar, "Siyasi parti çalışmalarını engelleme", "Halkı kin ve nefrete sürükleme" suçlarından tutuklandı.

 

Son Güncelleme: 04.05.2015 20:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.