20 Mart 2016 Pazar 16:03
Başkan  Fevzi Özgökçe'den Nevruz Mesajı

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Nevruz Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Özgökçe, mesajında, Ankara ve İstanbul'da yaşanan terör saldırılarını lanetlediğini belirterek, hainlerin şiddet ve kan dökerek hiçbir zaman çirkin emellerine ulaşamayacağını söyledi.
Nevruzun, birlik ve kardeşliği pekiştiren, rızkın, bereketin ve canlılığın yeniden hayat buluşmasının sembolü olduğunu vurgulayan Özgökçe, şunları kaydetti:
"Toplumların yaşayışlarını ve hayata bakışlarını temsil eden bu bayram, kuşaktan kuşağa aktarılarak bugünlere kadar yaşatılan önemli kültürel değerlerden biridir. Nevruz, geçmiş ile gelecek arasında köprü kuran, insanların hayat tecrübelerinin yaşam tarzlarının ve kültürel değerlerinin korunmasını ve gelecek kuşaklara aktarmasını sağlayan değerler bütününün bir parçasıdır. Soğuk kış aylarının ardından karın ve soğuk havaların yavaş yavaş veda ettiği, toprağın canlandığı cennet Anadolu dağlarında, baharın müjdecisi olan nevruz çiçekleri açtı. Her yıl mart ayının ortalarında karların erimesiyle dağların yamaçlarında yüzünü gösteren nevruz çiçekleri, baharın müjdecileri olduğu gibi kardeşliğin ve barışında müjdecisidir. Nevruz, tabiatın yeniden canlanmasıyla rızkın, hayatın, sevginin bahşedileceğini haber vermektedir. Bizler de bu güzel günü her yıl düzenli olarak çeşitli icra ederek hem tarihsel bir mirası devam ettiriyor hem de baharın coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm dünyanın nevruz şenliklerinin dünyada barış ve kardeşliğe vesile olmasını Allah'tan diliyorum."

Son Güncelleme: 20.03.2016 17:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.