24 Ocak 2016 Pazar 13:53
Başkan Özgökçe'den Çocuklara Karne Hediyesi

  Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, ilçede başarılı öğrencilere tatil boyunca aqua park ve havuzdan ücretsiz faydalanma imkanı sağladı.

Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, 2015-2016 eğitim öğretim yılının birinci döneminin sona ermesinin ardından, başarılı olan öğrencilere iki hafta boyunca kapalı havuzda gönüllerince eğlenme imkanı sağlıyor.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Belediye Başkanı Özgökçe, amaçları öğrencilerin başarılarını artırma yönünde hem motivasyonlarını artırmak hemde sağlıklı bir hayat için yüzme sporuyla obeziteye karşı dinamik ve kilosunda gelecek nesilleri yetiştirmek olduğunu söyledi.

Özgökçe, "Bu tatil Milli Eğitim Bakanlığı'nın ödev vermeme talimatı gereği dinlenecek öğrencilerin, beyinlerini dinlendirmek ve farklı etkinlikler ile eğlendirmek başarının olmazsa olmazı. Çalışma ve dinlenme arasındaki dengeyi kurmak için bizler de böyle bir uygulamaya geçtik. Öğrencilerimiz yaklaşık beş aylık yoğun ve tempolu bir dönemde ciddi bir şekilde ders çalışıp üstün başarı sağladılar. Bizler de yerel yöneticiler olarak onlara uygun sosyal şartları sağlayalım dedik. Ders zamanında öğrencilerimize yönelik LGS ve TEOG deneme sınavları yaptık. Tatilde de dinlenme zamanı ve başarılı öğrencilerimizin başarılarını daha da artırabilmeleri için aqua park ve havuzda faydalanmalarını sağlıyoruz" diye konuştu.

Yüzmeyi herkese önerdiğini, Allah'ın mucizesi olarak yarattığı vücudumuzdaki tüm kasları çalıştıran yüzmenin en keyifli sporlardan birisi olduğunu kaydeden Özgökçe, şöyle konuştu:

"Kas gelişimi için tavsiye edilen yüzme, başta omurga problemleri ve kas ağrıları olmak üzere birçok şikayeti de azaltmaktadır. Tüm vücut kaslarının aynı anda çalıştığı en önemli ve en keyifli sporlarından biridir. Üç tarafı denizlerle kaplı bir ülke olarak her ne kadar nüfusumuzun yarısının yüzme bilmemesi düşündürücü olsa da, aynı şekilde göl kentli olan muhterem Vanlıların da maalesef yarıdan fazlası yüzme bilmemektedir. Düzenli yüzmenin faydaları saymakla bitmez. Yüzme sağlıklı bireylerin kalp ve damar sistemini, kas sistemini geliştirdiği, dayanıklılığı artırdığı için faydalı bulunurken, diğer spor dalları gibi insan psikolojisine de olumlu etkileri olduğu biliniyor. Kas iskelet sistemi hastalıklarının tedavisinin bir parçası olarak da yüzme sporu uzman doktorlarca da tavsiye edilmektedir."

Özgökçe, bunun dışında öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırılması ve Hz. Muhammed'in hayatını öğrenmeleri amacıyla Sancaktepe İmam Hatip Mezunları Mensupları Derneği (SİMMDER) işbirliği, Tuşba Kaymakamlığı, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tuşba Müftülüğü desteğiyle düzenlenecek yarışma için bir hafta önce sekiz bin kitap dağıttıklarını ifade etti.

5 Nisan 2016'da düzenlenecek olan yarışmada öğrencilere dağıtılan kitaplarda test usulü sorular sorulacağını hatırlatan Özgökçe, sadece Tuşba ilçesine bağlı okullardaki öğrencilerin girebileceği sınavda 70 soru sorulacağını, dereceye giren ilk 5 öğrencinin ise Umre'ye götürüleceğini vurguladı.

Bunun dışında derecelerine göre öğrencilere laptop, İstanbul gezisi, bisiklet, tablet, çeyrek altın ve kitap seti dağıtılacağını anımsatan Özgökçe, gelecek seçim için değil, gelecek nesiller için belediyecilik yaptıklarını, bu nedenle de eğitime her zaman öncelik verdiklerini bildirdi.

Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Nuri Bekiroğlu ise, belediye olarak her zaman öğrencilerin yanında olduklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Elbette ki eğitim ve öğretime katkı sağlayan projelerimizin yanında başarılı öğrencilerimizi ödüllendirmemiz gerekir. Bu yıl lisedeki başarılı olan öğrencilerimizin moral ve motivasyonları için aqua park ve havuzda eğlenme imkanı sağlıyoruz. Erkek öğrenciler erkek eğitmenlerimiz tarafından Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günlerinde havuzdan faydalanabilecek ve kız öğrencilerimiz ise bayan eğitmenlerimizce Salı ve Perşembe günleri havuzdan faydalanabilecektir. Böylelikle erkek ve kız öğrencilerimiz farklı zamanlarda havuzlarda yüzme fırsatı bulacaklardır."

Aileler de, çocuklarının ilk kez ödüllendirildiği belirterek, Belediye Başkanı Özgökçe ve çalışanlarına teşekkür etti.

Başkan Özgökçe'den Çocuklara Karne Hediyesi

Başkan Özgökçe'den Çocuklara Karne Hediyesi

Son Güncelleme: 24.01.2016 15:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.