19 Şubat 2016 Cuma 12:43
Başkan Yılmaz'dan, Gevaş Belediyesine Ziyaret

 Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, daha önceden iş makinesi desteği sunduğu Gevaş Belediyesini ziyaret etti.

İlçeye gelen Yılmaz'ı, Gevaş Kaymakamı Nedim Akmeşe, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, kurum kuruluş amirleri ve Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan karşıladı.

Ardından Hakan'ı makamında ziyaret eden Yılmaz, 1990-1992 yılında hizmet ettiği Van'ı ikinci doğum yeri olarak gördüğünü söyledi.

Yılmaz, "Burada çok severek görevimi yaptım. Aradan 25 yıl geçti. 25 yıl sonra burada beraber çalıştığımız arkadaşlarımızla eskileri yad ettik. Genel merkezimizin 'Kardeş Belediyeler' çalışması kapsamında, Van'ın Gevaş ile Tuşba belediyeleriyle kardeş belediye olduk" dedi.

Gevaş için inşa edilecek olan gençlik merkezi için görüşme yapacaklarını ifade eden Yılmaz, ilçedeki kültür merkezini yakarak yerine yenisini yapmayı planladıklarını belirtti.

Yılmaz, "Kültür merkezimizin adının, gençlik merkezi olmasına karar verdik. Gençlik ve Spor Bakanlığı şu anda gençlik merkezleri yapıyor. Gevaş için de bakanımıza ricada bulunacağım. Bu şekilde gençlik merkezi sorunumuzu inşallah çözeceğiz. Gevaş çok iyi bir belediye başkanına sahip. İlçenin kısa sürede değişeceğine inanıyorum" diye konuştu.

Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan ise Yılmaz'ın, Van'da karayolları müdürlüğü yaptığına hatırlatarak, "Başkanımız bölgeyi iyi bilen biri. Ayrıca 17 yıldır Samsun'da belediye başkanlığı yapıyor. Genel merkez üzerinden kardeş belediyecilik yürütülürken kendileriyle tanıştık. İnşallah tecrübelerinden istifade edeceğiz. Samsun'a olduğu gibi bizde ağabeylik yapacak. Tüm beklentimiz budur" ifadesini kullandı.

Ardından Hakan, Yılmaz'a el yapımı Akdamar Adası minyatürü hediye etti.

Son Güncelleme: 20.02.2016 12:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.