04 Nisan 2016 Pazartesi 11:13
Bedensel Engelli Çocuğun Umudu Oldu

Van'ın Başkale ilçesinde, doğuştan el ve ayakları olmayan 4 yaşındaki Nakşin Özdemir, öğretmen Gülçin Yakut sayesinde yaşadığı zorlukları geride bırakacak olmanın mutluluğunu yaşıyor.

İlçede görev yapan öğretmen Gülçin Yakut'un hayırseverlerle kurduğu diyalog neticesinde önce akülü araca sahip olan çocuk, şimdi de protez el ve ayaklarının yapılmasını bekliyor.

Esenyamaç Mahallesi'nde yaşayan 6 nüfuslu Özdemir ailesinin 4 yaşındaki oğlu Nakşin'in bedensel engelli olduğunu ve güçlükler yaşadığını öğrenen Yunus Emre Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Gülçin Yakut'un girişimleriyle, hayırseverlerin destek sunduğu Nakşin, İsviçre'den gönderilen akülü aracına kavuştu.

Öğretmen Gülçin Yakut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ev sahibi Zafer Tayfur sayesinde Nakşin'in akülü araç ve proteze ihtiyacı olduğunu öğrendiğini söyledi.

Hayırseverlerle irtibata geçerek akülü araç sorununu çözdüklerini, protez el ve ayaklar için de gerekli görüşmelerin tamamlandığını anlatan Yakut, "Tanıdığımız Fahri Erkek, İsviçre'den özel olarak akülü aracı getirtti. İnşallah Nakşin için iyi olur. Bundan sonra tek başına gezebilir, okuluna gidebilir. Önemli olan mutlu olmasıydı. Bunun haricinde bize yardımcı olup Nakşin'e el ve ayak protezi de yaptıracaklar. Ataşehir Belediyesi, Fahri Erkek, arkadaşları ve vesile olan herkese çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Akülü aracı teslim ettikten sonra beraberinde getirdiği hediye kıyafetleri de aileye teslim eden Yakut, Nakşin'in evde aracını kullandığını ve tek başına hareket etmenin mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

- Tüm bakımını ablası yapıyordu

Annesinin diğer kardeşleri ve ev işleriyle ilgilenmesi nedeniyle ablası Derya Özdemir'in (16) ilgilendiği Nakşin, ablası sayesinde günlük yaşamını kolaylaştıracak hareketleri öğrenip, dirsekten altı bulunmayan kollarıyla çatal kaşık tutmayı, dudaklarıyla dokunarak cep telefonunda nda oyun oynayabilmeyi ve diğer küçük ihtiyaçlarını karşılamayı öğrendi.

Kardeşinin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan abla Özdemir, Yakut'un girişimiyle hayırseverlerce gönderilen aracın, kardeşinin rahat hareket edebilmesine olanak sağladığını ifade etti.

Kardeşinin tüm bakım ve ihtiyacını gideren abla Özdemir, şöyle konuştu:

"Arabasının gelmesinden dolayı çok mutluyuz. Uzun zamandır bugünü bekliyorduk. O şimdi çok mutlu. İnşallah protez ayakları olduktan sonra kendi başına yürüyebilecek. Protez yapılmasını bekleyeceğiz. O da bütün insanlar gibi yürümek, gezmek, eğlenmek, çocuklarla oyunlar oynamak istiyor. İnşallah o da olacak. Arabayı bekliyorduk, geldi. İnşallah protez de olur. Nakşin mutlu ve biz de onu böyle görünce çok mutlu olduk. Herkese çok teşekkür ediyoruz."

Oğluna Allah'ın hediyesi anlamına gelen Nakşin adını veren baba Mustafa Özdemir de "Arabayı bekliyorduk. Allah onlardan razı olsun. Ben ve oğlum çok mutlu olduk. Artık her yere gidebilir, kimseye muhtaç olmadan hareket edebilir. Yardımını esirgemeyen herkese oğlum ve ailem adına çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun." dedi.

Son Güncelleme: 04.04.2016 19:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.