11 Şubat 2016 Perşembe 15:03
Besicilerin Zorlu Kış Mücadelesi

 Çaldıran ilçesinde kar yağışı ve soğuk hava, geçimini hayvancılıkla sağlayan besicileri de olumsuz etkiledi.

İlçeye 25 kilometre uzaklıktaki Yeniyaka Mahallesinde hayvancılık yapan vatandaşlar, çetin kış şartlarına rağmen hayvanlarını dışarıda yem veriyor.

Mahalle muhtarı Medeni Kaya, kışın bölgede hayvancılık yapmanın zor olduğunu belirterek, "Çaldıran'da soğuk havada hayvanlara dışarıda bakmak meşakkatli bir iştir. Soğuk havadan çok etkileniyoruz. Hayvanlarımızı karda dışarı çıkarıp yem veriyoruz. Dondurucu havada besicilik yapmak çok zor. Ayrıca bu kış soğuktan dolayı 6 kuzum telef oldu" dedi.

Besicilerden Sinan Kaya da bu yıl ilçeye çok fazla kar yağdığını ifade ederek, "Yağışın ardından etkili olan soğuklar bizi çok etkiliyor. Buna rağmen hayvanlarımıza sabahtan öğleye kadar dışarıda yem veriyoruz" diye konuştu.

Son Güncelleme: 11.02.2016 18:37
Anahtar Kelimeler:
ÇaldıranVanKışBesici
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.