19 Temmuz 2017 Çarşamba 15:54
Bingöl Sokak Ve Yaban Hayvanlara Kucak Açtı

 Bingöl Belediyesi Geçici Hayvan Barınağına getirilen sokak köpekleri, yapılan tedavi ve bakımların ardından sahiplendiriliyor.

Orman ve Su İçleri Bakanlığının katkılarıyla Bingöl Belediyesi tarafından Aftor bölgesinde yaptırılan Bingöl Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı, 3 ayda 220 sokak köpeğine ev sahipliği yaptı.

Barınakta incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Yücel Barakazi, doğal yaşamda yaralı ve bitkin halde bulunan hayvanların barınakta koruma altına alınarak tedavi edildiğini belirtti.

Barınağa getirilen sokak hayvanlarının işaretlenerek kayıt altına alındığını kaydeden Barakazi, şöyle konuştu:

"Personellerimizce sokaktan veya doğal yaşam alanlarından alınan hayvanlar, burada gerekli tedaviden geçiriliyor. Ön muayeneleri yapılan hayvanlar, daha sonra müşahede altına alınıyor. 10 gün boyunca müşahede bölümünde tutulan hayvanlara kuduz aşıları yapılıyor. Ayrıca paraziter ilaç uygulamaları yapılan hayvanlar işaretlenerek kayıt altına alınıyor."

Barakazi, barınakta tedavi edilen ve koruma altına alınan hayvanların, sahiplendirme programı kapsamında yeni yuvalarına kavuşturulduğunu ifade etti.

Kırsal kesimlerde yaralı veya bitkin halde bulunan yabani hayvanların da tedavi ve bakımları tamamlandıktan sonra tekrar doğaya bırakıldığını bildiren Barakazi, bugüne kadar akbaba, baykuş, şahin, at ve leylek gibi 20 çeşit yaban hayvanın tedavisinin yapıldığını aktardı.

Ailelerin çocukları ile barınağı ziyaret etmelerini isteyen Barakazi, "Buraya getirilen çocuklara hayvan sevgisi aşılanırsa, hayvan sever bir nesil yetişir ve ortak yaşam alanını bölüştüğümüz dostlarımız, yaşama daha rahat tutunur. Hayvan barınağında kalan minik canların, Bingöl halkının sevgisine ve ilgisine çok ihtiyacı var." ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 19.07.2017 15:57
Anahtar Kelimeler:
Bingöl
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.