08 Temmuz 2017 Cumartesi 11:18
Bingöl'de Anjiyo Ünitesi Açıldı !

 Bingöl Devlet Hastanesi bünyesinde ilk defa hizmete açılan anjiyo ünitesinde 3 günde 12 hasta tedavi edildi.

Bingöl’de 2017 yılında hizmete açılan 250 yataklı hastanede kurulan ünitede hastalara anjiyo hizmeti verilmeye başlandı.

Anjiyo ünitesinde incelemelerde bulunan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Hasan Bayındır, gazetecilere yaptığı açıklamada, anjiyo ünitesinin Bingöl için iyi ve güzel bir hizmet olduğunu söyledi.

Anjiyo ünitesinin açıldığı ilk günde 4 hastaya anjiyo yapıldığını kaydeden Bayındır, şöyle konuştu:

"Bingöl devlet hastanesi anjiyo ünitemizi 3 gün önce açtık. Bingöl için iyi ve güzel bir hizmettir ve açtığımız ilk günde 4 hastamıza anjiyo yaptık. Bugün itibariyle de 12 hastamıza başarılı bir şekilde anjiyo yapıldı. Bu anjiyolardan 4 tanesi de hastanemize kalp kriziyle başvuran hastalardı.

Ekibimiz 5 kişilik kardiyoloji uzmanlarından oluşmakta, doktorlarımızda kendi branşların da son derece başarılılar. Burada yaptığımız anjiyolarda radial arterden yapılıyor. İlimize hayırlı olsun. İnşallah bundan sonra il dışına kalp krizlerini sevk etmeyeceğiz. Ekibimiz tecrübeli, yerinde müdahale edip, dolayısıyla yolda vakit kaybına neden olmadan başarılı bir şekilde hastalarımıza bakacağız."

Bayındır, Bingöl'de anjiyo ünitesinin olmamasından dolayı daha önce ortalama ayda 190 hastanın çevre illere sevkinin yapıldığını sözlerine ekledi.

 

Son Güncelleme: 08.07.2017 11:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.