10 Ocak 2017 Salı 14:08
Bingöl'de 'Başarı Ellerimizde' Projesi

Bingöl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, "Başarı ellerimizde" projesi eylem planını açıkladı.

Engin, düzenlediği basın toplantısında, proje hakkında bilgi verdi. Proje çerçevesinde eğitim konusunda yaşanan sorunların tespiti ve çözüm önerilerinin bulunması amacıyla ilk olarak 20'ye yakın paydaş grupla toplantılar düzenlendiğini belirten Engin, bu kapsamda eğitim durumunun farklı yönleriyle araştırılması için de 8 ilçede çalışma yapıldığını kaydetti.

Bu çerçevede 2 bin 343 öğrenci ve 500 öğretmene yönelik bir anket çalışmasının yapıldığını anlatan Engin, çalışmalar sonucunda tespit edilen sorunları şöyle sıraladı:

"Öğretmenlerle yapılan görüşme ve yapılan anketlerde yüksek sirkülasyon, bireysel yetkinlikte noksanlık ve performans düşüklüğü, akademik çalışmalarda yetersizlik, oryantasyon, çevreye uyum, davranış ve iletişim hataları, rol model olamama, disiplin zafiyetleri, idari sorunlar ve yasal olmayan faaliyetler belirlendi. Öğrencilerle yapılan görüşmelerde de davranış sorunları, ders çalışma yetersizlikleri, yetkinlik noksanlıkları, psikolojik sorunlar ve rehabilitasyon sorunu olduğu tespit edildi."

Proje kapsamında velilerin okur yazarlık durumuyla ilgili yapılan anketlerde öğrencilerin yüzde 37'sinin annesi ve yüzde 8'inin babasının okur yazar olmadığı sonucunun ortaya çıktığını belirten Engin, "Bingöl'de mevcut eğitim sorunlarının çözümü için yapılması gereken çalışmaların bir kısmı İl Milli Eğitim Müdürlüğü imkanlarıyla gerçekleştirilebilecek. Bir kısmı valilik koordinasyonu ve müdahalesini gerektirecektir." ifadesini kullandı.

Son Güncelleme: 10.01.2017 14:09
Anahtar Kelimeler:
Bingöl
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.