27 Aralık 2016 Salı 19:46
Bingöl'de Hekimlere Eğitim

Bingöl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce, aile hekimleri ile toplum sağlığı merkezi sorumlu hekimlerine kuduz saha rehberi ve tüberküloz eğitimi verildi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü Eğitim Salonunda Halk Sağlığı Müdürü Dr. Vedat Söyiler, Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Ercan Özyıldırım, Bulaşıcı Hastalıklar Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürü Sinan Bozaba ve Tüberküloz İl Koordinatörü Dr. Medi Şahin tarafından aile hekimlerine ve toplum sağlığı merkezi sorumlu hekimlerine yönelik kuduz saha rehberi ve tüberküloz eğitimi verildi.

Halk Sağlığı Müdürü Söyiler, hekimlere yönelik düzenlenen eğitimleri önemsediklerini ve bu tür eğitimlerin düzenli olarak verilmeye devam edeceğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı'nca 2001'de yayınlanan Kuduz Korunma ve Kontrol Yönergesi'nin yürürlükten kaldırıldığını aktaran Söyiler, şunları ifade etti:

"2014/30 No'lu genelge ile kuduz saha rehberi yayınlanmıştır. Sağlık kurum ve kuruluşlarında, kuduz vakaları, kuduz riskli temaslılara yaklaşım, kuduz profilaksi uygulamaları bundan sonra genelge ve eki kuduz saha rehberi doğrultusunda yapılması gerekmektedir. Bu doğrultuda hekim arkadaşlarımıza yönelik gerekli eğitimleri veriyoruz."

Bingöl'de Hekimlere Eğitim

Bingöl'de Hekimlere Eğitim

Son Güncelleme: 27.12.2016 19:47
Anahtar Kelimeler:
BingölHekimlere Eğitim
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.