10 Aralık 2016 Cumartesi 12:44
Bingöl'de 'Misafir Anne Oteli' Konuklarını Ağırlamaya Hazır

Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da ulaşım şartlarının güçlüğü nedeniyle hastaneye erişimde güçlük çeken hamileler için Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan "Misafir anne oteli" uygulaması kapsamında, Bingöl'de 3 yılda 85 anne adayı hastanelerde ağırlandı. Kentte bu yıl için hazırlanan 6 yatak kapasiteli misafir anne oteli de "konuklarını" bekliyor.

Sağlık Bakanlığının uygulaması ile ulaşım sağlanmasında güçlük çekilen iklim ve doğa koşullarına sahip bölgelerde yaşayan anne adayları ile riskli gebeler tespit edilerek, planlanan merkezlere naklediliyor, doğum sonrası sağlığına kavuşan anne ve bebeği evlerine gönderiliyor.

Bingöl'de de 2013 yılından beri kırsal kesimde yaşayan 85 anne adayının ulaşım sorunu yaşamaması ve hastane ortamında doğum yapması için misafir anne otelinde kalması sağlanırken, bu yıl Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi bünyesinde 6 yatak kapasiteli misafir anne oteli hazırlandı.

Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Mustafa Alimoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, misafir anne oteli uygulamasının 2013 yılından beri uygulandığını söyledi.

- Anne ve bebeğin sağlığı için önemli

Her yıl aralık ayında hastanenin bir bölümünü köylerde yaşayan gebelerin doğum öncesi konaklaması için hazırladıklarını aktaran Alimoğlu, "otel"in 6 yataklı olduğunu belirtti.

"Misafir anne oteli"nde görevli hemşirelerin yanı sıra, yemek, sıcak su, televizyon, buzdolabı ve telefon imkanı bulunduğunu dile getiren Alimoğlu, kış şartlarında yolları kapanan köylerde yaşayan hamilelerin, doğumdan bir ay önce otele gelmelerinin hem anne hem de bebek sağlığı açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Alimoğlu, söz konusu birimin, gebeliği süren, doğuma yakın, henüz hastaneye gelecek bir problemi bulunmayan, ulaşımda veya maddi imkansızlıklar nedeniyle gidip gelmekte zorluk yaşayan hastalar için misafirhane görevi gördüğünü dile getirdi.

Gebelere çağrıda bulunan Alioğlu, "Burası bir hastane ortamından öte ev ortamında misafir ağırlama gibidir. Buraya gelenler hasta değil, misafirdir. Sağlık açısından doğumdan önce bütün gebelerimizi, otelimizde konaklamaya davet ediyoruz." dedi.

- Annelere eğitim veriliyor

Anne oteli sorumlu hemşiresi Ayşe Korkutata da daveti kabul eden gebelerin muhtemel doğum tarihleri yaklaşırken konaklama merkezlerine nakledilerek burada misafir edildiğini ve doğum zamanı geldiğinde doğumlarının hastane ortamında gerçekleştirildiğini anımsattı.

Verilen tüm hizmetlerin ücretsiz olduğuna işaret eden Korkutata, "Burada yeni doğum yapan ve yeni doğan bebeklerini yatıran annelere hizmet veriyoruz. Anne sütüyle emzirme, kişisel hijyen, doğum sonrası anne ve bebek bakımıyla ilgili eğitimler veriyoruz." diye konuştu.

Son Güncelleme: 10.12.2016 12:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.