25 Temmuz 2017 Salı 18:00
Bingöl'de Sağlıklı Yaşam Konferans'ı Düzenlandi

 Bingöl Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğince sağlık çalışanlarına yönelik "Sağlıklı Yaşam ve Beslenmede Son Gelişmeler" konulu konferans düzenlendi.

Bingöl Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansta konuşan İç Hastalıklar Uzmanı Dr. Gürkan Kubilay, vatandaşların kilo sorunlarına değindi.

İnsanların büyük bir bölümünün kilosundan, yediğinden, içtiğinden şikayetçi olduğuna dikkat çeken Kubilay, "Kilo vermek isteyen bir insan, her şeyden önce bağırsaklarındaki bakterileri düzene sokması gerekiyor." dedi.

Kubilay, şunları söyledi:

"Beyin mide hattını düzenledik. Yani beyin doyacak, mide ona cevap verecek insülin direncini düzenledik. Birçok insanın kilo alma nedeni altta insülin direncinin olmasıdır. Kendinizi şöyle hissedebilirsiniz, gece yarısı kalkıp yiyorsanız, acıktığınızda eliniz ayağınız titriyorsa ve terliyorsanız, aşırı tatlı çikolata isteğiniz oluyorsa, büyük ihtimalle insülin direnci dediğimiz bir hastalık vardır ve eğer varsa kaç kilo verirseniz verin mutlaka onu geri alacaksınız demektir."

Zayıflamak isteyen bir insanın bağırsaklarına kefir, yoğurt, boza, turşu ve sirke beşlisini yüklemek zorunda olduğunu aktaran Kubilay, beslenmek için de enginar, pırasa, muz, soğan ve sarımsak gibi besinlerin tüketilmesini tavsiye etti.

Kubilay, erkeklerin ayda 3.5, kadınların ise 2 kilodan fazla vermemesi uyarısında bulunarak, "Kilo kaybını hızlı yapmayın. Ayda 2 kilo kadınlar, 3,5 kilo erkeklerin geçmemesi lazım. Bundan hızlı verirseniz tekrar geri alıyorsunuz. Bütün hastalıkların temelinde aslında vücutta enflamasyon dediğimiz bir problem ortaya çıkıyor. Hayat kalitenizi arttırmak adına eğer vücudunuzda enflamasyon dediğimiz bulgu oluyor ise siz ilerde şeker hastası oluyorsunuz ve kalp krizi riskiniz artmış oluyor." diye konuştu.

Konferansa, Belediye Başkan Vekili Halim Sügü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hasan Bayındır, İl Sağlık Müdürü Dr. Süleyman Budunoğlu, kurum müdürleri ve sağlık çalışanları katıldı.

Son Güncelleme: 25.07.2017 18:03
Anahtar Kelimeler:
Bingöl
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.