28 Temmuz 2017 Cuma 20:56
Bingöl'de Yüzme Kursuna 351 Çocuk Başvurdu

- Bingöl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açılan yüzme kursuna 351 çocuk başvurdu.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca Bingöl'de yapılan ve 2015 yılında hizmete giren 500 seyirci kapasiteli yarı olimpik yüzme havuzuna aileler ve çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bingöl’de ihtiyaç duyulan ve bakanlıkça yapılan tesisin 12 ay boyunca kesintisiz olarak hizmet verdiğini söyledi.

Özelikle okulların tatile girmesiyle açılan temel eğitim kurslarının büyük ilgi gördüğünü kaydeden Arıkan, şunları söyledi:

"2017 yılı yaz döneminde açtığımız il merkezleri yüzme temel eğitim kursuna 206 erkek ve 145 kız öğrenci olmak üzere toplam 351 öğrencimize antrenörlerimiz tarafından eğitim veriliyor. Bunun dışında halk günlerinde de yine antrenörlerimizce bay ve bayanlara eğitimler veriliyor.

Ailelerimiz artık çocuklarını uzman eğitimciler nezaretindeki 'Kapalı Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'na gönül rahatlığı ile getirip eğitiyor. 20 yaş üzeri olanlarda bu imkanlardan faydalanıyor. Havuzun sürekli bakımı yapılıyor ve hijyen bir ortamda çalışmalar yapılıyor. Burada sadece eğitimler verilmiyor. Tesisimiz çeşitli organizasyonlara da ev sahipliği yapacak kapasiteye sahip."

 

Son Güncelleme: 28.07.2017 20:57
Anahtar Kelimeler:
Bingöl
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.