11 Ağustos 2016 Perşembe 11:10
Birçok İl'de Demokrasi Nöbeti Sonlanıyor

Erzurum, Ağrı ve Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların demokrasi nöbeti sürüyor.

Yakutiye Kent Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, son nöbette FETÖ'nün darbe girişimini lanetleyerek marşlar söyledi. Meydanda bulunan vatandaşlar, FETÖ aleyhinde slogan attı.

Daha sonra Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu, darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için dua edildi. Öte yandan belediyeler, demokrasi nöbetine katılan vatandaşlara su ve çorba ikram etti.

- "Tank parçalasa ölmeyiz"

Demokrasi nöbetini üzerine sardığı Türk bayrağıyla tutan 60 yaşındaki Yadigar Aydemir, yaptığı açıklamada, her akşam nöbeti Cumhurbaşkanı, Başbakan ve tüm millet için tuttuğunu söyledi.

Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in idam edilmesini isteyen Aydemir, "Şehitlerimizin kanı yerde kalmasın. Vatanımızda huzur ve mutluluk olsun istiyoruz. Tayyip Erdoğan bizim babamız. O olmasaydı benim 27 gündür burada ne işim vardı? Cumhurbaşkanımız ne zaman derse 'Evinize çekilin' ben o gün çekilirim. Akşam 8'de geliyorum, sabah 4'te evime gidiyorum" diye konuştu.

Fatih Karagöz de demokrasi nöbeti tutarak bütün dünya devletlerine ders verdikleri ve Türk milletinin ne olduğunu gösterdiklerini belirterek şöyle konuştu:

"3-5 çürük çapulcu ile Türk milletini bölemezler. Bu milletin tümünün canını almadıktan sonra bu topraklardan bir çakıl taşı alamazlar. Hiç kimse buna cüret etmesin, edemez de bundan sonra. Bayrak benim kanımda mevcut. 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak uğrunda ölen varsa vatandır'. Ben bu toprak ve bayrak için de ölürüm. Tank bizi parçalasa da ölmeyiz, bizim ruhumuz sağlamdır. Allah canımıza sağlık verdikçe bu ülkeyi kimse bölemez."

- Kars

İl Emniyet Müdürlüğü önüne ellerinde Türk bayraklarıyla gelenler, darbe girişimine karşı tepkilerini dile getirdi. Meydanda nöbete devam eden vatandaşlar, Kur'an-ı Kerim tilavetini dinledi, darbe girişiminde şehit olanlar için dua etti.

Kars Valisi Rahmi Doğan, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'dan bu yana demokrasi nöbetine katılanlara teşekkür etti. Darbe girişiminin millet tarafından püskürtüldüğünü hatırlatan Doğan, şunları söyledi:

"15 Temmuz'da içerinde ve dışarıdaki mihrakların Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yıkmak, diz çöktürmek bu milleti sefil ve iç savaşa sürüklemek için birtakım oyunlar oynadılar. O gece millete karşı bir darbe girişimi oldu, halkımız yaşlısıyla genciyle, çoluğuyla çocuğuyla sokağa döküldü ve bu darbeyi püskürtmüştür, bu önemli bir tarihtir. İnşallah bu, milletin son imtihanı olur. Çünkü bu devlet ve bu millet, bu ümmetin son umududur. Eğer bu devletin, bu milletin başına bir felaket gelirse Balkanlardan Kafkaslara, Ortadoğu'dan Afrika'ya kadar bu ümmet perişan olur. Bu yüzden millet olarak hep beraber dimdik ayakta duracağız. Ayakta durmak yetmez sürekli çalışmamız, ilerlememiz, güçlü olmamız lazım."

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ise, darbe girişiminde bulunanların Türkiye'yi iç savaşa sürüklemek istediklerini vurgulayarak "Bunlar amaçlarına ulaşmış olsalardı, bugün bu güzelim ülkemiz belki de bölünmüştü, belki de parçalanmıştı. Ezanlarımız susmuş, bayraklarımız inmişti ama Rabb'im buna izin vermedi. Bu hesabı bozdu, bu hesabı milletimiz bozdu. İyi ki varsınız." dedi.

- Ağrı

Ağrı'da, darbe girişimine karşı vatandaşlar, demokrasi nöbetini Valilik binası önünde devam ettirdi. Ellerindeki Türk bayraklarını sallayıp slogan atarak darbe girişimine tepki gösterenler, şehitler için Kur'an-ı Kerim okudu ve dua etti.

Ağrı Valisi Musa Işın, kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, göreve geldiği günden itibaren terör örgütünden sayısız tehdit aldığını anlatarak "Sizin can ve mal güvenliğinizi temin etmeye çalıştığım için, eşkıyanın elini sizin elinizden çektiğim için, güvenliğinizi ve tedbirinizi aldığım için. Allah onları kahru perişan etsin. Zerre kadar onlardan korkmuyoruz." dedi.

Demokrasi nöbetine katılanlara teşekkür eden Işın, şunları söyledi:

"Ne FETÖ'den korkuyoruz, korkmadık gösterdik ne PKK terör örgütünden korkuyoruz. Korkmadık gösteriyoruz. Ne hain IŞİD teröründen korkuyoruz ve gerektiğini devletimiz yapıyor. Ya biz iman sahibiyiz, imansızlara karşı biz nasıl korkarız? Biz Ahmed-i Hani'nin, Ahmed-i Ceziri'nin ve Feqiye Teyran'ın torunlarıyız elbetteki korkmayız. Biz Mevlana'nın çocuklarıyız elbette ki onlardan korkmayız. Biz Hazreti Peygamberin ümmetiyiz elbette ki alçaklardan korkmayız. Bizim rehberimiz o. Biz başka hiçbir kimseyi kabul etmiyoruz. Sadece Allah'a iman etmişiz. Onun karşısında rüku ve secde ederiz. Onun dışında hiçbir kimsenin karşısında eğilmeyiz. Bizim mukaddesatımıza yani, dinimize, namusumuza, vatanımıza, canımıza, malımıza uzanan el kimin eli olursa olsun, ister PKK terör örgütü, ister FETÖ terör örgütü, ister IŞİD terör örgütü, kim olursa olsun o eli kıracağız."

FETÖ'yü ve PKK'yı aynı hain ve alçakların kullandığını aktaran Işın, şöyle devam etti:

"FETÖ'yü yok ettik ediyoruz ama 30 yıldır namusumuza, canımıza, malımıza, Kürtlerin özellikle, ihanet eden bir PKK terör örgütü var. Bunu unutmayacağız. Bunlar bizim çocuklarımızı götürüyor. Bunlar diyorlar ki 'Biz Müslüman değiliz.' Bunlar Hazreti Peygambere hakaret ediyorlar. Bunlar Diyarbakır'da Kurşunlu Camisi'ni yaktılar. Camilerde Kur'an-ı Kerimleri üst üste koyup siper ettiler ve sonra altına kibriti yaktılar. Diyarbakır Belediyesi Peygamberimize hakaret afişleri astı. Bir tanesi 'Kürtlerden bir milyon insan daha ölmedi öldüreceğiz onları' diyor. Kim söylüyor, Kandil'deki hain ve şerefsiz adam söylüyor. Bizim esas düşmanımız FETÖ terör örgütünü sizin sayenizde yerle yeksan ettik. Yine sizin sayenizde biz PKK'yı yok edeceğiz, başka türlü olamaz."

- Darbecileri aileleri kabul etmedi

Işın, 15 Temmuz'da Jandarma Genel Komutanlığında öldürülen ve kimliği belirlenen 10 darbeciyi ailelerinin kabul etmediğini ve reddettiklerini ifade ederek şunları kaydetti:

"Kürtler de dağa giden bu ülkeye, size ihanet eden çocuklarını kabul etmeyecekler ve reddedecekler, ret. Siz bunu yapmazsanız daha çok öleceksiniz. Daha çok çocuklarımızı götürecekler, daha çok kız çocuklarımızı götürecekler bunlar namussuz."

- Kahramanmaraş'ta demokrasi nöbetini tutanlara berat

Kahramanmaraş'ın Onikişubat İlçesi Belediyesi, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından 27 gündür demokrasi nöbeti tutanlara "Milli İrade Nöbeti Beratı" verdi.

Demokrasi nöbetini taçlandırmak için böyle bir berat hazırladıklarını ifade eden Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, şunları kaydetti:

"15 Temmuz hain darbe girişiminin, unutulmaması lazım. İşte bu nedenle bu beratı hazırladık ve demokrasi nöbetlerimize iştirak eden vatandaşlarımıza takdim ediyoruz. Tabii bir nevi milli irade nöbetlerimizi de taçlandırmış olduk. Ben bir kez daha demokrasimize ve milli iradesine sahip çıkan vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz."
 

Son Güncelleme: 11.08.2016 11:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.