16 Temmuz 2017 Pazar 16:53
Bitlis Eren Üniverstesi'nde Yenilik

 Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Ahlat Meslek Yüksekokulunca (MYO) yaptırılan "15 Temmuz Şehitler Çeşmesi" törenle açıldı.

Açılış töreninde konuşan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, 15 Temmuz'un Çanakkale ruhunu bir daha hatırlattığını söyledi.

Yardım, "Bir daha olursa, bir daha hazırız. Bu millet kadar şehadete hazır olan başka bir millet yeryüzünde yoktur. Bunu 15 Temmuz bir daha hatırlattı. Başkomutanın bir tek sözüyle herkes meydanlara döküldü, şehadete koştu. Hepsinin ruhu şad olsun. Allah şehadetlerini kabul etsin." dedi.

Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ise bir yıl önce 40 yıldan beri kurulan tuzağın yine millet tarafından bertaraf edildiğini belirtti.

Tekbıyıkoğlu, "Görüyoruz ki milletimizin her ferdi devletimiz zor duruma düştüğünde inisiyatif alabiliyor. Millet başındaki belayı kendisi bertaraf edebiliyor. Tabi 249 şehidimiz oldu. Onları rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. O gün sayısız gazimiz de oldu. Onlara da hayırlı uzun ömürler diliyoruz." diye konuştu.

Törene, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, MYO Müdürü Harun Koçan ve davetliler katıldı.

- 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Ahlat'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü nedeniyle çok sayıda vatandaş yatsı namazı çıkışı ilçedeki Ulu Cami önünde toplanarak, Selçuklu Mahallesi'ndeki meydana kadar yürüdü.

Burada ellerindeki Türk bayraklarıyla eşliğinde tekbirler getirerek slogan atan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini lanetledi.

Programda, Kur'an-ı Kerim okundu ve şehitler için dua edildi.

Burada konuşan Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, herkesin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü kutlayarak, "İslam ile şereflenmemizden bu zamana kadar bayrak, vatan, din, namus, milletin selameti ve devletin idamesi için canını bu yolda vermiş şehitlerimizi şükran ve minnetle yad ediyorum. Hayatta olan gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyorum." dedi.

Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban ise 15 Temmuz zaferinin sebebinin millet olduğunu vurgulayarak, "Bu milleti kutluyorum. Onun için 15 Temmuz zaferdir. Onun için ey millet senin ve bu yurt için bin defa ölünür diyorum." diye konuştu.

Son Güncelleme: 16.07.2017 16:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.