08 Aralık 2016 Perşembe 18:38
Bitlis'te Anelsander Sanatkarlar Kampı

Geleneksel el sanatları sanatkarlarının üye olduğu Anadolu El Sanatlarını Yaşatma ve Geliştirme Derneğince (Anelsander) düzenlenen Anelsander Sanatkarlar Kampı'nda Türkiye'nin ustaları bir araya geldi.

Bitlis'in Adilcevaz ilçesindeki baston ustası Cumali Birol, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ustaları "Anelsander Sanatkarlar Kampı"nın 2-4 Aralık tarihlerinde Edremit'e bağlı Güre-Akçay'da düzenlendiğini belirtti.

Kampa, Aydın, Denizli, İzmir, Bitlis, Gaziantep, Kütahya, Şanlıurfa, Sivas, Erzurum, Eskişehir, Ankara, İstanbul, Çanakkale, Tokat, Fethiye, Balıkesir, Amasya, Bursa ve İznik'ten gelen her biri branşlarında usta olan kişilerin katıldığını dile getiren Birol, şunları kaydetti:

"Anelsander Başkanı Uğur Türker ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı kampta, yıllardır kültürel miras elçisi görevini sürdüren seçkin olan zanaatkarlar da aileleriyle iştirak etti. Bu program kapsamında düzenlenen 'Ustalarla El Sanatları Çalıştayı'nda, Türkiye'de sanatkarlık, geleneksel el sanatlarının markalaşma, üretim ve tasarım süreçleri, ulusal ve uluslararası festivallerde el sanatları faaliyetleri, el sanatları üretimi yapan sanatkarların sosyal destek ve vergi muafiyetleri gibi önemli konular ele alındı."

Çalıştayın ardından Edremit Belediyesi ve Antandros Derneği'nin destekleriyle bölgedeki el sanatları ustalarının atölyeleri, Tahta Kuşlar Etnografya Müzesi, Sarı Kız Tarih ve Kültür Müzesi'nin gezildiğini kaydeden Birol, sanatkarların büyük ilgisi ve beğenisiyle sonuçlanan organizasyonun ikincisinin önümüzdeki yıl Nisan ayında yapılmasına karar verildiğini ifade etti.

Son Güncelleme: 08.12.2016 18:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.