20 Temmuz 2017 Perşembe 14:03
Bitlis'te Doktor Darbedildi

 Bitlis'te sağlık çalışanları, psikiyatrist Dr. Canan Uysal'ın görevi başındayken darbedilmesini protesto etti.

Bitlis Devlet Hastanesinin acil servisi önünde toplanan sağlık çalışanları, "Sağlıkta şiddete hayır" pankartı açtı.

Sağlık-Sen Bitlis Devlet Hastanesi Temsilcisi Erol Öndeş, burada yaptığı açıklamada, ettiği yemine bağlı kalarak hiç bir hasta ve kişi ayırmadan görevini yapan doktorun şiddette uğradığını söyledi.

Bu olayda sadece Uysal'ın değil tüm Bitlislilerin mağdur olduğunu vurgulayan Öndeş, şunları kaydetti:

"Hastanemizde kendi branşında tek olan doktorumuz, aldığı darp sonrası görevini yapamaz duruma gelmiş ve acilen ameliyata alınmıştır. Son zamanlarda sağlıkta sözlü ve fiili saldırılar artmış, hastanemizde yaşanan olaylara bir yenisi daha eklenmiştir. Bu tür olayların sağlıkta yaşanması, buralara sadece hizmet için gelen doktor, hemşire ve diğer sağlık çalışanlarının güzel memleketimizden istifa veya tayin isteyerek gitmelerine sebep olmaktadır."

Öndeş, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

- Olay

Bitlis Devlet Hastanesinde görevli Uysal, bir süre önce kendisinden prosedüre uygun olmayan rapor istediğini iddia ettiği Zafer G. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

Bunun üzerine dün Uysal'ın görev yaptığı hastaneye gelen Zafer G, o sırada hastalarını muayene eden doktordan şikayetini geri almasını istemiş, Uysal'ın şikayetinden vazgeçmeyeceğini söylemesi üzerine çıkan kavgada doktorun burnu kırılmış, hastanenin güvenlik görevlilerince polis ekiplerine teslim edilen Zafer G, gözaltına alınmıştı.

 

Son Güncelleme: 20.07.2017 14:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.