18 Mart 2015 Çarşamba 21:35
Bitlis'te Nevruz kutlaması

BİTLİS (AA) - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bitlis İl Başkanlığınca Nevruz programı düzenlendi.

Eski Sanayi Sitesi'nde düzenlenen programa katılan vatandaşlar, arama noktalarında üst araması yapıldıktan sonra alana alındı.

Renkli görüntülerin oluştuğu programda konuşan HDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, Nevruz'un sadece baharın gelişi ve kardelenlerin başkaldırışı olmadığını, kendileri için de direniş ve başkaldırı anlamı taşıdığını söyledi.

7 Haziran'da yapılacak seçimlere de değinen Zenderlioğlu, şöyle konuştu:

"Bütün dostlarımızın, bizim halkların kardeşliği partisi ve özgürlük şemsiyesinin altında yerinin olabileceğinin müjdesini veriyoruz. Dün başka bir partide ve başkasına oy vermiş olabilirsin. Ama ne olur bir kez partimize gel. Bir kez oyunu kendine ve kendi kutsallığına ver. Ver ki o barajları yıkalım. Gümbür gümbür geliyoruz. Hakkari'den İzmir'e, Kars'tan Ardahan'a, Edirne'den Van'a, Sinop'tan Hatay'a kadar ülkenin dört bir tarafında el ele verelim."

Bu seçimde Kürtlere büyük görev düştüğünü anlatan Zenderlioğlu, partileri güçlendikçe Türkiye'yi demokratikleşmeye iteceklerini ve Türkiye'nin demokratikleşeceğini ileri sürdü.

Zenderlioğlu, 8 Haziran'da mağdur olmak istemeyenlerin bütün gücü ve varlığıyla sandığa gitmesi gerektiğine değinerek, "O gün insani görevinizi, özgürlüğe olan talebinizi ve insanlığa olan borcunuzu ödeyin. 8 Haziran'da eğer bu parti barajı yıkmadıysa ve bu parti iktidara yeniliyorsa o gün kıyamet kopacak, kıyamet. Kimse kendini kandırmasın ve aldatmasın" ifadelerini kullandı.

Konuşması sonrası Nevruz ateşini yakan Zenderlioğlu, katılımcılarla halay çekti.

 

bitliste-nevruz-kutlamasi.jpgbitliste-nevruz-kutlamasi-001.jpgbitliste-nevruz-kutlamasi-002.jpgbitliste-nevruz-kutlamasi-003.jpg

Son Güncelleme: 18.03.2015 21:44
Anahtar Kelimeler:
NevruzKutlamasıBitliste
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.