11 Haziran 2017 Pazar 14:09
Bitlis'te Ramazan Etkinlikleri Düzenlendi

Bitlis'te Ramazan Etkinlikleri

Görevlendirme yapılan Bitlis Belediyesi, çocuklar ve yetişkinlere yönelik ramazan etkinlikleri düzenledi.

Teravih namazından sonra Gökmeydan'da düzenlenen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Çocuk ve kadınların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, çocuklara yönelik çeşitli oyunlar oynanarak "Arap Bacı" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Etkinlikte ilahi sanatçısı Recep Aslan'ın ilahileri eşliğinde semazen gösterisi de sunuldu.

Belediye Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Behsat Dayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bitlis Valisi Ahmet Çınar'ın talimatıyla il merkezinde çeşitli etkinlikler yaptıklarını belirtti.

Ramazan etkinlikleri kapsamında bin 500 kişilik iftar çadırı ve çadıra gelemeyen 400 ailenin evine yemek götürdüklerini ifade eden Dayan, ramazan ayı boyunca bu etkinliklerin devam edeceğini söyledi.

Dayan, Bitlis'te son 3 yıldır bu etkinliklerin hiçbirinin yapılamadığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Valimizin talimatıyla ramazan ayı boyunca etkinliklerimiz devam etmektedir. Bu etkinlikler kapsamında 6 tane tanınan ilahi sanatçılarının konserleri var. Bunun yanında çeşitli animasyon, semazen gösterileri tiyatro ve oyunlarımız bulunmaktadır. Aileleriyle buraya gelen çocukların aileleri rahat konser izlemeleri için özellikle onlara ağırlık veriyoruz. Çocukların dikkatini çekecek oyunlar sergiliyoruz. Buraya gelenler için temiz ve rahat bir ortam oluşturmaya çalıştık. Özellikle bayanlar çok ilgi gösteriyorlar. tüm halkımızı etkinliklerimize teşriflerini bekliyoruz."

Etkinlik boyunca kurulan stantlarda vatandaşlara çay, mısır, pamuk şeker ve benzeri ikramlar yapıldı.

Son Güncelleme: 11.06.2017 14:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.