21 Aralık 2016 Çarşamba 09:45
Bitlis'te Sağlıklı Beslenme Ve Obezite Semineri

BİTLİS - Bitlis Said Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine yönelik, sağlıklı beslenme ve obezite konulu seminer düzenlendi.

Okulun konferans salonunda düzenlenen seminere öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Seminere konuşmacı olarak katılan Diyetisyen Halime Selen, günün hastalığının Türkiye'de ve dünyada sıklığı giderek artan obezite ve obeziteyle mücadeleyi anlattığını söyledi.

Selen, "Dünya Sağlık Örgütü'nün bir numaralı halk sağlığı sorunu olarak gördüğü obezitenin oluşmasındaki başlıca risk faktörlerini, obezitenin yol açabileceği sağlık problemlerini ve olası bir obezite durumunda nasıl bir tedavi yöntemi izlememiz gerektiğini konuştuk. Ayrıca öğrenci arkadaşlarımıza sağlıklı beslenme konusunda önerilerde bulunarak beslenmelerindeki yanlış alışkanlıkların düzeltilmesi konusunda teşvik ettik." diye konuştu.

Okul idarecileri de diyetisyen Selen'e teşekkür etti.

Seminere, Bitlis Eren Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aziz Aksoy, okul idarecileri ve öğrenciler katıldı.

bitliste-saglikli-beslenme-ve-obezite-semineri.jpgbitliste-saglikli-beslenme-ve-obezite-semineri-001.jpg

 

Son Güncelleme: 21.12.2016 09:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.