24 Mart 2016 Perşembe 13:43
Biz Hizmete Dönüştürüyoruz, Onlar Hendek Kazdırma Gayretinde

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, filolarına yeni araçlar eklediklerini belirterek "Bu imkanlar, bize verildiği gibi Diyarbakır'a da Van'a da Ağrı'ya da veriliyor. Onlar, paralarını maalesef başka yerde kullanıyorlar. Biz hizmete dönüştürüyoruz, onlar ise hendek kazdırmanın gayreti içerisindeler" dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesinin araç filosuna eklenen 40 belediye otobüsü, 10 itfaiye aracı ve 6 iş makinesinin hizmete alınması dolayısıyla Havuzbaşı Kent Meydanı'nda tören düzenlendi.

Sekmen, törende yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetlerinin kamuda yapısal dönüşümleri tek tek uygulamaya koyduğunu dile getirdi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin şu anda en güçlü dönemini yaşadığını belirten Sökmen, "Bu millet, dün 40 sente muhtaçtı. '40 sent nasıl borç bulurum' diye nice bakanlar, nice başbakanlar, yabancı devlet başkanlarının önünde eğilmiştir, para dilenmek zorunda kalmıştır." diye konuştu.

Sekmen, geçmişte belediye başkanlarının da hizmet vermek ve ödenek alabilmek için Ankara'nın kapısında beklediğine, yapılan reform yasalarıyla belediyelerin kimseye yalvarmadan halka hizmet eder konuma getirildiğine işaret ederek şöyle konuştu:

"Bu hizmetler, imkan verilmemiş olsaydı yapılmazdı. Bu imkanlar, bize verildiği gibi Diyarbakır'a da Van'a da Ağrı'ya da veriliyor. Onlar, paralarını maalesef başka yerde kullanıyorlar. Biz hizmete dönüştürüyoruz, onlar ise hendek kazdırmanın gayreti içerisindeler. Bu vatanı korumak üzere, başta Kürt kardeşlerimizi korumak üzere cansiparane çalışan güvenlik güçlerimize selam gönderiyorum. Onlar, Kürt kardeşlerimizi bu teröristlerden kurtarma gayreti içerisindeler. Okul yakıyorlar, cami yakıyorlar, hastane bombalıyorlar. Bunlar, önce Kürt kardeşlerimizin düşmanı. Biz de bölgelerimizde yatırım yapmanın gayreti içerisindeyiz."

Göreve geldiğinden bu yana 6'ncı kez yeni araç filosunun hizmete girdiğini aktaran Sekmen, son alınan 40 otobüs, 10 itfaiye aracı ve 6 iş makinesiyle filolarına kattıkları araç sayısının 120'ye ulaştığını bildirdi.

- "Kara günler geride kaldı"

Törene, Türk Dünyası Belediyeler Birliği toplantısı için Erzurum'da bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da katıldı.

Karaosmanoğlu da Türkiye'nin gelişmesi, kalkınması, insanların refahı, sağlıklı ve mutlu yaşaması için çalıştıklarına dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Şehirlerin ulaşımı kan dolaşımı gibidir. Kan dolaşımı, insan vücudu için ne kadar hayatiyse şehirdeki ulaşım da o kadar önemlidir. 20 yıl önce böyle imkanlar da yoktu. AK Parti iktidarında 14 yıldır Türkiye artık kendi otobüsünü yapar hale geldi. Eskiden Avrupa'nın hurdalıklarından ekonomik ömrünü tamamlamış makinelerini dilenerek alıyorduk. IMF'ten para almadan emeklimizin maaşını bile veremiyorduk. O kara günler, bizi küçülten, onurumuzu kıran o günler, geride kaldı. Su uyur düşman uyumaz. Birliğimiz, beraberliğimiz her şeyin önünde. Biz bütün Türkiye'nin, hatta bütün gönül coğrafyamızın kalkınmasını istiyoruz. Türk Dünyası Belediyeler Birliği olarak amacımız da bu."

Son Güncelleme: 24.03.2016 18:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.