14 Ağustos 2016 Pazar 13:51
Buğday Satışları Başladı

 Malazgirt ilçesinde hasadı tamamlanan hububat, kilosu 0,675-0,770 liradan alıcı buluyor.

Malazgirt'te buğday ve arpa hasadını tamamlayan çiftçilerin ürünleri, ilçeye gelen tüccarlarca satın alınmaya başladı.

Bir akaryakıt istasyonunda buğday alımlarına başlayan tüccar İhsan Cengiz, Toprak Mahsülleri Ofisi'nin (TMO) bu yıl alımlara henüz başlamadığını, bu nedenle vatandaşların da ürünlerini kendilerine sattığını anlatan Cengiz, ağustos ayı itibariyle başladıkları buğday ve arpa alımına devam ettiklerini ifade etti.

Malazgirtli çiftçilerden buğday ve arpa ürünlerini kilosu 0,675-0,770 liradan satın aldıklarını belirten Cengiz, şunları kaydetti:

"Kırmızı buğdayın kilosu 0,770 lira, beyazın 0,710 lira, arpanın kilosunu ise 0,675 liradan almaya başladık. Bizler vatandaşı mağdur etmemek için buğday alımlarına başladık çünkü üreticilerimiz yıl boyunca çalışıyorlar. Haliyle çok borçlanıyorlar. Bizler de üretici kardeşlerimizi mağdur etmemek için ürettikleri tüm ürünleri peşin fiyatına alarak, maddi acıdan rahata kavuşmalarına vesile oluyoruz."

Buğday Satışları Başladı

Buğday Satışları Başladı

Buğday Satışları Başladı

Son Güncelleme: 12.11.2016 19:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.