18 Temmuz 2017 Salı 11:11
Bura Terörle Değil Hizmetle Anılsın

 İçişleri Bakanlığınca Muş'un Varto Belediyesine başkan vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Mehmet Nuri Çetin, 6 ayda 6 milyon liralık yatırım yaparak ilçenin çehresini değiştirdi.

Kaymakam Çetin'in belediye başkan vekili olarak göreve başlaması ve hayata geçirdiği hizmetlerle ilçenin adeta kaderi de değişti.

İlçeye 13 oyun parkı, spor salonu, gençlik merkezi, çay bahçesi ve kıl çadırlardan oluşan sosyal tesis kazandıran Çetin'in çalışması takdir topladı.

Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediyeyi devraldıklarında yaklaşık 7 milyon liralık borcunun olduğunu ve ilk aşamada bir milyonunu ödediklerini söyledi.

Hedefinin Varto'yu yaşanılabilir bir ilçe haline getirmek olduğunu ifade eden Çetin, şöyle konuştu:

"Göreve geldiğimde yeni iş makinesi, 2 binek araç ve bir vidanjör aldık. Yeni bir çöp kamyonumuz geliyor. Suyla ilgili ciddi bir problemimiz vardı. Göreve geldiğimizde su borularının asbestli olduğunu ve su tahlilinin yapılmadığını gördük. Asbest kanserojen içeren bir metal. Yeni bir su kaynağı bulduk. İçme suyu için 2 milyonluk bütçemiz var. İnsanımıza değer veriyoruz. Bir ilçeye zehirli su içirilir mi? Belediyenin en temel görevi insan sağlığıdır. Kanalizasyon projemiz bitti ve ihaleye çıkacağız. Her şey Varto için."

- "İnsanımıza değer veriyoruz"

Çetin, ilçede 13 oyun parkı, spor salonu, gençlik merkezi, çay bahçesi ve kıl çadırlardan oluşan sosyal mekanlar yaptıklarını belirtti.

Kendilerinden önce ilçeye hiçbir park, çay bahçesi ile kültürel ve sosyal tesisin yapılmadığını ifade eden Çetin, şunları kaydetti:

"Kaldırımlar yoktu ve birçok mahalle yolu perişandı. Bunların hepsini düzelteceğiz. Söylediğimiz projelerin yüzde 80'ini hayata geçirdik. 6 ay gibi kısa dönemde birçok proje hayata geçirdik. Bununla ilgili halktan büyük bir dönüşüm var. Vatandaşlar bizi gördüklerinde 'Kaymakam Bey bu para size nereden geliyor' diyorlar. 'Ben de bir yerden gelmiyor' diyorum. Her belediyenin İller Bankasından aldığı çok güzel bir meblağ var. Belediyenin ayrıca her ay bir milyon lira geliri var. İnsanımıza değer veriyoruz. Kaynakları düzenli kullanırsanız o gelirlere dönüşür."

- "Burası terörle değil hizmetle anılsın"

"12 yıldır aynı yapı var ve hiçbir şey yapılmamış. Yaptıkları tek bir şey var o da kaldırım taşları. Onun da parasını ben veriyorum." diyen Çetin, şöyle konuştu:

"İstiyoruz burası terörle değil hizmetle anılsın. Varto'yu terörle anılan bir köyden hizmetle anılan bir ilçeye dönüştürüyoruz. İlçeye 6 milyon liranın üzerinde yatırım yaptık. Vatandaşlar bizi gördüğünde yapılan hizmetler için teşekkür ediyor. Spor salonuna gidiyoruz gençler diyordu ki 'Kaymakam Bey bu bizim hayalimize bile gelmezdi.' Herkes Varto'daki kıl çadırı ve spor salonunu konuşuyor. Ayrıca ilçeye yüzme havuzu yapıyoruz ve ihalesi bitti. Tek amacımız hizmet."

Vatandaşlar da ilçeye yapılan hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Son Güncelleme: 18.07.2017 11:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.