04 Kasım 2015 Çarşamba 12:12
Büyükşehir belediyesinden engelliler için akülü araç

DOĞUŞ Otomotiv, bilgisayar yazılımıyla emisyon değerleri düşük gösterilen 324 bin aracı geri çağıracak. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye’deki Volkswagen EA 189 dizel motora sahip 323 bin 977 araç için Doğuş Otomotiv ile mutabakat sağladıklarını belirterek, “Bu araçlar gönüllü olarak geri çağrılacak ve teknik güncellemeleri yapılacak” dedi. TV’de konuşan Bakan Işık, teknik güncellemenin Almanya ile eş zamanlı olarak 2016’nın Ocak ayında Türkiye’de gerçekleştirileceğini kaydederek, Doğuş Otomotiv’in gönErzurum Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşların akülü ve tekerlekli sandalyeleri bakım ve onarımı için yedek parça servisi ve atölye birimi kurdu.

Erzurum'da 350 engelli vatandaşa akülü ve tekerlekli sandalye dağıtan belediye, Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü hizmet sahasında akülü araç bakım ve onarım servisi oluşturdu.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Emin Öz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şehirde 50 bine yakın engelli vatandaşın bulunduğunu  belirterek, şunları kaydetti: 

"Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in talimatıyla kurulan bu birim sayesinde engelli vatandaşlarımızın kullandığı akülü araçların tamir, bakım ve onarımı yapılacak. Akülü araçların teknik ve diğer sorunlarını ücretsiz olarak atölyemizde tamir ederek, engellilerimizin araçlarla ilgili problemlerini anında gidereceğiz." üllü çağırmayı kabul ettiği için cezai müeyyide uygulamadıklarını söyledi.

Son Güncelleme: 04.11.2015 12:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.