17 Şubat 2016 Çarşamba 11:48
Buzul Mağaralarına Zorlu Yolculuk

Van'da bir grup dağcı, Erek Dağı'ndaki buzul mağaralarına 4 saat süren zorlu bir yolculuk gerçekleştirdi.

Vadi Doğa Spor Kulübü üyeleri, karla kaplı 3 bin 250 rakımlı dağın zirvesine çıkarak, burada metrelerce uzunluğundaki buz sarkıtlarının bulunduğu mağarayı gezdi.

Kentte özellikle kış mevsiminde çok sayıda dağcının buzul mağarasını görmek amacıyla düzenlediği tırmanış bu yıl da gerçekleştirildi. Dağcılık eğitimi almaya başlayan yeni üyelerin de katıldığı etkinlikte 20 kilometrelik zorlu parkur ve yaklaşık 2 metre kalınlığındaki karlı bölgede tırmanışla iniş teknikleri uygulamalı olarak gösterildi.

Buzul mağarasının bulunduğu bölgeye karda kayarak ulaşan dağcılar, burada hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kulübün yönetim kurulu üyesi Ömer Demez, AA muhabirine, zorlu bir tırmanışı sorunsuz bir şekilde tamamladıklarını anlattı.

Buzul mağarasının kışın çok sayıda dağcı tarafından gezildiğini belirten Demez, "Dağa tırmanışta teknik çalışmamız bittikten sonra daha aşağıda bulunan buzul mağarayı da gezdik. Bu etkinliğimiz hem eğitim hem de gezi amaçlıydı. Buzul mağarayı birçok arkadaşımız ilk defa görme fırsatı buldu" dedi.

Leyla Helvacı da dağcılık eğitiminin çok eğlenceli olduğunu, bu sporu herkese önerdiklerini söyledi.

Son Güncelleme: 17.02.2016 12:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.