11 Haziran 2017 Pazar 12:04
Çaldıran Belediyesinden 'Kimse İftarda Yemeksiz Kalmasın' kampanyası

Çaldıran'dan Kısa Kısa

Çaldıran Belediyesi, dar geliri ailelere iftar ve sahur için yemek yardımı yapıyor.

Çaldıran Belediyesinin başlattığı "Kimse İftarda Yemeksiz Kalmasın" kampanyası çerçevesinde dar gelirli ailelere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışanları refakatinde iftar öncesinde sıcak yemek, sahurda ise evlerine kahvaltılık götürülüyor.

Aileler yapılan uygulamada çok memnun olduklarını dile getirirken, sıcak yemek ve sahurda tükettikleri kahvaltılığı kapılarına kadar getiren ve bir ilke imza atan yetkililere teşekkür etti.

Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, belediye olarak merhamet ve bereket ayı olan ramazan ayında "Kimse İftarda Yemeksiz Kalmasın" kampanyasını başlattıklarını ifade etti.

İlçede her gür 203 kişiye iftar öncesi sıcak yemek, sahurda da kahvaltılık teslim ettiklerini kaydeden Dundar, şunları ifade etti:

"Peygamber Efendimizin hadisi şerifinde emredildiği gibi 'komşusu açken tok olan bizden değildir' inancıyla bu merhamet ve bereket ayında her vatandaşımızın iftar sofrasında sıcak yemekle iftarını açması bizleri oldukça bahtiyar ediyor. Bu hizmeti Çaldıranlı kardeşlerime sunmanın mutluluğunu yaşıyorum. İftarda üç çeşit yemek, salata ve tatlı; sahurda da kahvaltılık malzemeleri tek tek evlere servis yapılıyor. Çaldıran Belediyesi olarak her zaman vatandaşımızın yanındayız, olmaya da devam edeceğiz. Yeter ki vatandaşlarımızın bu bereket ayında hayır dualarını alabilelim."

- Çaldıran'da bahar temizliği sürüyor

Çaldıran Belediyesi, havaların ısınmasıyla başlattığı bahar temizliği çalışmalarını sürdürüyor.

İlçede ilkbahar mevsiminden bu yana sürdürülen temizlik kampanyası kapsamında bir milyon tonu aşkın çöp, mahalle aralarından toplandı.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, ilçenin kış mevsiminin zor geçtiği en soğuk yerlerden biri olduğunu ve ısıtmada kömür ve tezek kullanıldığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Uzun zamandan beri kaldırılmamış soba külleri ve çöplerden dolayı mahallelerimiz yaşanmaz hale gelmişti. İlçemizde baharın gelmesiyle birlikte başlatmış olduğumuz kampanyamız aralıksız devam etmektedir. Mahallelerimizi aylar boyunca birikmiş çöplerden arındırarak yaşanır hale getirmeye çalışıyoruz. Temizlik hizmetleri ekiplerimiz bugüne kadar bir milyon tondan fazla çöp temizlemişlerdir. Bu rakamın iki katına çıkabileceğini düşünüyorum."

Dundar, belediyenin 7 gün 24 saat halkın hizmetinde olduğunu vurgulayarak, vatandaşların talep ve şikayetlerini 0539 552 69 01 nolu WhatsApp hattına mesajla iletebileceklerini bildirdi.

Son Güncelleme: 11.06.2017 12:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.