06 Mart 2016 Pazar 14:33
Cami Cemaatine Hırsız Ve Dolandırıcılara Karşı Uygulamalı Sunum

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi ekipleri, her cuma namazı öncesi kentteki camileri dolaşarak, cemaate sinevizyon, kapı ve pencere kilit sistemleriyle hırsızlık ve telefon dolandırıcılığına karşı uygulamalı sunum yapıyor.

Toplumu bilinçlendirme faaliyetleri kapsamında Palandöken ilçesindeki Yıldız Camisi'ne giden ekipler, sinevizyonda sunum, kapı ve pencere kilit sistemleriyle uygulama yaparak, cemaate telefonda kendilerini "polis ve jandarma" olarak tanıtan dolandırıcılara ve hırsızlara karşı uyarıda bulundu.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü İdris Şahin,bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri kapsamında camilerde cuma namazından önce ev ve iş yeri hırsızlıkları ile telefon dolandırıcılıklarına karşı alınacak önlemler konusunda sunum yapıldığını söyledi.

Sunumlarda apartman giriş kapılarının daima kapalı tutulması ve çevre aydınlatmasının yeterli düzeyde olması gerektiğinin anlatıldığını vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:

"Apartman girişi ve çevresine güvenlik kamerası taktırılmasını, daire kapılarında kancalı kilit sistemi ve tuzaklı kilit göbeği kullanılmasını öneriyoruz. Evimizden dışarı kısa süreli çıksak dahi mutlaka kapımızı kilitlememiz gerektiği ve çelik kapı çerçeve kenarlarının sıvı betonla doldurularak esnetilmesinin önlenmesinin çeşitli hırsızlık yöntemlerine karşı caydırıcı etki oluşturduğu aktarılıyor. Ayrıca, telefonda kendini polis, asker veya adliye personeli olarak tanıtarak para veya altın talep eden dolandırıcılara karşı da uyarılar yapılıyor."

Sunum yapan polis memuru Fatih Yıldırım da çalışmaya 2012'de başladıklarını anlattı.

Şimdiye kadar kent merkezindeki 80 camide sunum yaptıkları bilgisini veren Yıldırım, "Bu camimizde tahmini bin 500 kişiye bilgilendirme yaptık. Cami çıkışında da anlatılan konularla ilgili broşür dağıtıyoruz. Bu yolla da daha çok vatandaşımıza ulaşmış oluyoruz. İl Müftülüğümüz ile irtibatlı olarak bilgilendirme sunumlarına camilerimizde ve diğer platformlarda devam edileceğiz" diye konuştu.

Yıldız Camisi İmam Hatibi Samet Yüzügüldü de emniyet teşkilatının hırsızlıklara karşı yaptığı sunumdan memnun olduklarını belirtti.
Yüzügüldü, polislere teşekkür ederek, "Halkı bilinçlendirme, bilgilendirme çalışmalarının devam etmesini talep ediyoruz. Sadece bizim camide değil, bütün camilerde cemaate anlatılmasını emniyetimizden istiyoruz" dedi.

Cami Cemaatine Hırsız Ve Dolandırıcılara Karşı Uygulamalı Sunum

Cami Cemaatine Hırsız Ve Dolandırıcılara Karşı Uygulamalı Sunum

Cami Cemaatine Hırsız Ve Dolandırıcılara Karşı Uygulamalı Sunum

Cami Cemaatine Hırsız Ve Dolandırıcılara Karşı Uygulamalı Sunum

Son Güncelleme: 06.03.2016 17:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.