08 Mayıs 2015 Cuma 15:07
Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yıl dönümü

VAN - Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öğrencileri, dünya savaş tarihine "en kahraman birlik" olarak adını yazdıran 57. Alay'ın temsili sancağını 1 yıl muhafaza edecek.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yıl dönümü törenlerinde YYÜ öğrencilerine teslim edilen 57. Alay'ın temsili sancağı, Öğrenci Konseyi Başkanı Emre Karaduman tarafından Van'a getirildi.

Karaduman, üniversitede düzenlenen törenle sancağı, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal'a sundu.

Battal, törende yaptığı konuşmada, sancağın, başarılı çalışmaları nedeniyle YYÜ öğrencilerine teslim edildiğini söyledi.

Sancağı temsil almaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Battal, "Çanakkale birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin sembolüdür. Öğrencilerimizi başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum" dedi.

Karaduman da bir yıl boyunca üniversitede kalacak sancağın, fakülte ve yüksekokullarda sergilenerek öğrencilere tanıtılacağını ifade etti.

Çanakkale Savaşları sırasında son erine kadar şehit düşen 57. Alay, dünya savaş tarihine "en kahraman birlik" olarak adını yazdırdı.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yıl dönümü

Son Güncelleme: 08.05.2015 15:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.