18 Mart 2015 Çarşamba 15:56
Çatak İlçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

Çatak ilçesinde, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.  Törene, Kaymakam Uhut Emre Koyuncu, Garnizon Komutanı Feyyaz Aydoğdu, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Tan, İlçe Emniyet Amiri Niyazi İnanlı, Milli Eğitim Müdürü Salih Taş, kurum amirleri, öğretmenler, şehit yakınları, gaziler ve öğrenciler katıldı.

Günün anlam ve öneminin belirten konuşmanın ardından program, Atatürk İlkokulu Konferans Salonu'nda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Muhammed Sait Aydın Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Oya Kundakçı yaptı."Bu toprakları vatan yapanlar, şanlı bayrağımıza al rengini veren ölümsüz şehitlerimizdir" diyen Kundakçı, "Bu vatan üzerinde şanla, şerefle, övünçle yaşıyorsak bütün bunların onuru aziz şehitlerimize aittir. Dünya tarihine imza atmışsak bunun yegane temeli şehitlerimizdir. Bu sebeple şehitler ölmez" dedi.Muhammed Sait Aydın Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı tiyatro gösterisi, salondaki katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

Kaymakam Koyuncu, "18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma gününün 100. yıl dönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını çekinmeden feda eden aziz şehitlerimizin şehitler gününü idrak etmenin büyük onurunu yaşamaktayız. Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşında ve çeşitleri sebeplerden ötürü şehit düşen vatan evlatlarını rahmet, şükran ve minnetle anıyorum" diye konuştu. 

 

 

18-mart-canakkale-zaferi-ve-sehitler-gunu-007.jpg18-mart-canakkale-zaferi-ve-sehitler-gunu-008.jpg

Son Güncelleme: 09.09.2016 10:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.