25 Mayıs 2016 Çarşamba 14:58
Çaykur Genel Müdürü Sütlüoğlu:

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, dünyanın en sağlıklı ve en lezzetli çayını ürettiklerini belirterek, "Dolayısıyla vatandaşlarımız kendi sağlıklarını, çocuklarının sağlıklarını, gelecek neslin sağlığını korumalıdır. Kendi kaynaklarımızın bu ülkede kalarak, ülkenin refahına katkı sağlaması için Rize çayının kullanılmasını tavsiye ediyoruz." dedi.

Sütlüoğlu, Erzurum'da Nenehatun Kültür Merkezi'nde düzenlenen Doğal ve Sağlıklı Türk Çayı Konferansı'nda, üzerine kar düşen tek çayın Türkiye'de olduğunu söyledi.

Türk çayının bundan dolayı zararlı haşereleri barındırmadığını anlatan Sütlüoğlu, "Bizim dışımızda çay üreten bütün ülkeler, 70-80 çeşit haşereyle mücadele etmek zorunda kalan ülkeler. Onlar çay toplamadan önce pestisit ile önce haşereleri öldürüyorlar 15 gün sonra da çay hasatı yapıyorlar." diye konuştu.

Pestisit kullanmanın sağlık açısından riski olduğunu dile getiren Sütlüoğlu, şunları kaydetti:

"Kendi ülkemizde dünyanın en sağlıklı ve en leziz çayını üretiyoruz. Dolayısıyla vatandaşlarımız kendi sağlıklarını, çocuklarının sağlıklarını, gelecek neslin sağlığını korumalıdır. Kendi kaynaklarımızın bu ülkede kalarak, ülkenin refahına katkı sağlaması için Rize çayının kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Çayımızı, kimyasal gübreden vazgeçerek tamamını organik yapma şansımız var. İşte bu yüzden bizim de en büyük projemiz organik çay projesidir. Çaylarımızın tamamını organik yapmak gibi bir hedefimiz var."

Son Güncelleme: 27.05.2016 10:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.