27 Ocak 2016 Çarşamba 16:48
Cern'deki İş Fırsatları Tanıtıldı

  Erzurumlu adamlarına Avrupa Nükleer Araştırma Örgütü (CERN) ve kurumun sunduğu iş fırsatları tanıtıldı.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasında (ETSO) "CERN Tanıtımı, İş Fırsatları ve Hızlandırıcı Teknolojiler" konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, yeni dünya düzeninde firmaların artık büyük ölçekli projelere ve yüksek teknolojiye yatırım yapması gerektiğini söyledi.

Bu kaçınılmaz zorunluluğun hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkeleri yeni arayışlara sevk ettiğini ifade eden Özakalın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemizin ilk 10 ekonomiden biri olma hedefi çerçevesinde sanayicimizin tüm fırsatları değerlendirmesi gereken bir dönemdeyiz. Sanayiciler olarak bugün arzu edilen düzeyde olmasak da geleceğimizi planlamak ve şekillendirmek gibi sorumluluğumuz bulunmaktadır. 763 bin nüfuslu şehrimizle ilgili olarak ETSO'ya kayıtlı 5 bin 196 kayıtlı üye bulunmaktadır. 2015 yılında açılan toplam işletme sayısı 412, kapanan işletme sayısı da 257'dir. Bugün özellikle inşaat, mühendislik, bilim, elektronik sektörlerinde yeni ufuklar açmak için bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz."

Özakalın, Erzurum'un iklim koşullarının bazı sektörler için zorluk yaratmasına karşın, diğer bazı sektörler için de avantaj sağladığına işaret etti.

Kış turizmi başta olmak üzere bilim ve elektronik gibi alanlarda soğuk iklimin ciddi avantaj yarattığına dikkati çeken Özakalın, "Bu nedenle dikkatleri bu alanlara çekme gayretindeyiz. Erzurum TSO Vakfı olarak Ticaret ve Teknoloji Üniversitesi kurma çalışmaları içerisindeyiz. Özellikle teknoloji başlığının bölgemizin avantaj sağlayan yeni mesleklere yönelmesi ve yüksek teknoloji üretim ve ihtiyacını desteklemesini arzu ediyoruz" diye konuştu.

Toplantıda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanlık Özel Kalem Müşaviri Hakan Kızıltoprak ve Ankara Üniversitesi Hızlandırıcı Teknoloji Enstitüsü Yetkilisi Prof. Dr. Ömer Yavaş konuyla ilgili sunum yaptı.

Son Güncelleme: 27.01.2016 20:43
Anahtar Kelimeler:
TOPLANTITeknolojiETSO
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.