18 Haziran 2017 Pazar 12:42
Çevre Ve Şehircilik Bakanı Özhaseki Muş'ta:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki için Güvenpark'tan başlattığı yürüyüşe ilişkin, "Eğer adalet aranacaksa yollarda aranmaz. Adalet, mahkeme salonlarında aranır. Eğer haksız bir kanun ve uygulama varsa da Mecliste dile getirilir. İnsanları sokağa davet etmek kadar kötü bir şey olamaz." dedi.

Bakan Özhaseki, Muş'ta baraj yapımı sırasında evleri sular altında kalanlara yeni konutların anahtar teslimi, altyapı çalışmalarının temel atma ve Muş Belediyesi yeni hizmet binasının açılış töreninin ardından Kale Mahallesi'ndeki "Müştak Baba Türbesi"ni ziyaret ederek burada dua etti.

Ziyaret sonrasında basın mensuplarının CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Milletvekili Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki için Güvenpark'tan başlattığı yürüyüşe ilişkin sorularını yanıtlayan Özhaseki, "Eğer adalet aranacaksa yollarda aranmaz. Adalet, mahkeme salonlarında aranır. Eğer haksız bir kanun ve uygulama varsa da Mecliste dile getirilir. İnsanları sokağa davet etmek kadar kötü bir şey olamaz." diye konuştu.

"Tabii bu CHP'nin bileceği bir iş ama işin başından beri uyguladıkları siyaset tarzı hiçbirimizin hoşuna gitmediği gibi yanlışlarla dolu" ifadesini kullanan Özhaseki, şöyle devam etti:

"Referandum sonuçları açıklanıyor, onu karalayabilmek için bin bir türlü bahane buluyorlar, mızıkçılık yapıyorlar doğrusu. Şimdi ben CHP Genel Başkanına soruyorum. Yüzde 50.01 'hayır' oyu çıksaydı Kemal Bey bu itirazları yapacak mıydı? 'Evet' çıkınca neden hazımsızlık yapıyorsunuz. Bunu neden gayri meşru yapmaya çalışıyorsunuz. Dünyanın hangi medeni ülkesinde, İngiltere'de, Fransa'da, Almanya'da bir basın kuruluşu çıkacak, 'Bizim hükümetimiz, Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız DEAŞ'a yardım ediyor, iş birliği yapıyor, silahlar DEAŞ'a gidiyor' diyecek. Böyle bir şey düşünebiliyor musunuz? Bizim muhalefet bunu da yapıyor maalesef."

Özhaseki, DEAŞ'la en çok mücadele eden, en fazla zarar veren ve bu uğurda en çok şehit veren ülke olmalarına rağmen ana muhalefet partisinin iki dandik fotoğrafla "DEAŞ'a yardım ediyorlar" diyerek gerçekleri ters yüz etmeye çalıştığını belirtti.

CHP Milletvekili Berberoğlu'nun tutuklanmasıyla ilgili ortada adaletin verdiği bir kararın bulunduğunu anımsatan Özhaseki, "Enis Bey'e Allah kolaylık versin. İnsan olarak üzülürüz o ayrı ama hak aranırken asla yollarda, insanlar sokaklara çağrılarak aranmaz. Bu ülkenin bunlara ihtiyacı yok karnı da tok. Kemal Bey'in yaptığını baştan sona yanlış buluyoruz ama kendi bileceği bir iş. HDP'nin destek vermesine ilişkin de, seçim öncesinde zaten kol kola girmişlerdi. 'Hayır'ı beraber yürüttüler. Bir taraftan HDP'nin dışarıda tahrik ettiği genç çocuklara yazık değil mi diye HDP'ye bağırırken, şimdi CHP arka çıkacak teröristlere. Ankara'da nutuk atıp herkesi dağa davet ederken, dağlarda ölen çocuklara acısınlar. Doğru bir iş yapsınlar, dağlara gönderdikleri, kandırdıkları şehirlerde maaş bağladıkları çocuklara 'Yapmayın, bu ülkede beraber yaşıyoruz.' desinler. Hiç olumlu tavırları yok. Şimdi insanları sokağa davet edenler, insanları birbirine kırdırmaya, öldürmeye teşvik edenler bir araya geliyorlar. O da çok üzücü bir şey." sözlerine yer verdi.

Son Güncelleme: 18.06.2017 12:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.