09 Kasım 2016 Çarşamba 17:48
Chp Milletvekilleri Van'da Stk'ları Dinledi

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, terör soruşturması kapsamında HDP'li milletvekillerinin tutuklanmasına ilişkin, "Hakkari'nin 3 milletvekilinin tutuklu yargılanması kabul edilecek bir şey değil." dedi.

CHP Genel Merkezince bölgenin sorunlarını dinlemek amacıyla Van'a gönderilen milletvekilleri, kentteki sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıda konuşan Şeker, kentin bölgesel kalkınma açısından en sorunlu illerden biri olduğunu savundu.

Kendi başına kalkınacak durumda olmayan Van'a devlet desteğinin şart olduğunu vurgulayan Şeker, insanların buradan göç etmesini engellemek için pozitif ayrımcılığın sağlanması gerektiğini söyledi.

- Milletvekillerini tutuklanması

HDP'li milletvekillerinin tutuklanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şeker, şunları kaydetti:

"AKP iktidarının bu konuda kendisini bir kez daha sorgulaması gerekiyor. Bu konuda ciddi sıkıntılar var. Hakkari'nin 3 milletvekilinin tutuklu yargılanması kabul edilecek bir şey değil. Milletvekillerinin, gazetecilerin yargılanma sürecinde tutuklanması, Türkiye'yi dünya demokrasi standartlarında daha geri götüren uygulamalardır. Bunlardan vazgeçilmesi gerekiyor. Türkiye'nin dört bir yanında aynı zamanda yapılan gözaltı ve tutuklamalar, tek merkezden siyasi bir kararla yapıldığını ortaya koyarken, 'biz bağımsız yargıya dokunamıyoruz' diye açıklamada bulunuyorlar. Bunu bizim kabul etmemiz mümkün değil. Bölgenin temsiliyeti açısından yapılan bu uygulamaları kınadığımızı ifade etmek istiyorum."

CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara ise bölgenin sorunlarını yerinde görmek amacıyla kente geldiklerini aktardı.

Türkiye'de barış, demokrasi, insan hakları, özgürlük ve kardeşlik sağlanacaksa, ekonomi ayağa kaldırılacaksa bunun Van'dan başlatılması gerektiğinin altına Kara, şöyle konuştu:

"Her türlü imkanı olan ama maalesef iktidarlar tarafından her zaman suistimal edilen Van'ın gerçek değerini alması gerekiyor. İstanbul Milletvekilimiz Ali Şeker de burada. İkimiz de hekimiz, cerrahız. En son çare olarak bıçak çeken meslekten yetişmiş insanlarız. Gerçekten Türkiye'nin geldiği koşullarda belki de artık bıçağı çekmek zorunda kalacağımız, Türkiye'de bir değişimi, dönüşümü, bu bozuk düzeni değiştirip yepyeni, yeniden bir Türkiye'yi hep birlikte kuracağımız bir dönemin arefesindeyiz. Arefeler bayramın habercisidir. O yüzden de belki bu kadar baskının zulmün karamsarlığın olduğu bir günde güneşin doğduğu kent olan Van'dayız."

Milletvekilleri, konuşmalarının ardından sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin sorun ve taleplerini dinledi.

Chp Milletvekilleri Van'da Stk'ları Dinledi

Chp Milletvekilleri Van'da Stk'ları Dinledi

Chp Milletvekilleri Van'da Stk'ları Dinledi

Chp Milletvekilleri Van'da Stk'ları Dinledi

Son Güncelleme: 09.11.2016 17:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.