16 Haziran 2017 Cuma 15:29
Chp'nin Berberoğlu'nun Tutuklanmasına Tepki Yürüyüşü

CHP Erzincan il teşkilatı, MİT tırlarının durdurulmasıyla ilgili davada tutuklanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu için başlatılan tepki yürüyüşüne destek amacıyla yürüyüş yaparak oturma eylemi gerçekleştirdi.

Saat Kulesi önünde toplanan CHP’liler, Ordu Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı’na kadar ellerinde 'Sadece adalet' yazılı dövizlerle yürüdüler.

Partililerin tek tek aranarak alana alınmasının ardından basın açıklaması yapan CHP İl Başkan Vekili Hüseyin Kaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vermek amacıyla yürüyüşü gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kaş, "Adalet ve hukuk istiyoruz. Bu sesi haykırmak için toplandık. Halkın oylarıyla parlamentoya girmiş milletvekillerimiz hukuk adına sözde suç işledikleri söylenerek tutuklanıyorlar, mahkemelerde sözüm ona yargılanarak cezaevine konuyorlar. Bu hukuksuzluğa, adaletsizliğe karşı Erzincan’dan adalet isteğimizi haykırıyoruz. Türkiye’de adalet, hukuk, demokrasi ve özgürlük istiyoruz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Ankara’dan ‘adalet istiyorum’ haykırışıyla yeni bir demokrasi ve adalet yürüyüşü başlattı. Bu yürüyüşü hep birlikte destekliyoruz. Bu alandan Genel Başkanıma ve Ankara’daki tüm arkadaşlara selam gönderiyoruz." diye konuştu.

Basın açıklaması sonrası oturma eylemi yapan partililer daha sonra dağıldı.

Son Güncelleme: 16.06.2017 15:29
Anahtar Kelimeler:
ErzincanChpYürüyüş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.