10 Aralık 2016 Cumartesi 15:26
Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde Kayak Sezonu Açıldı

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde kayak sezonu açıldı.

Sarıçam ormanları, bünyesindeki karın kristal özelliğinin yanı sıra uzun kayak pistleriyle yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olan Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde yeni sezon için hazırlıklar tamamlandı.

Son dönemde yörede etkili olan kar yağışı dolayısıyla kayak merkezinde kar kalınlığı da 40 santimetreye ulaşınca kayak sezonu başladı.

Sezonun açılmasıyla kayak merkezini dolduran kayakseverler, kayak pistlerinde snowboard ve kızak yapmanın keyfini çıkardı.

Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçelerindeki kayak merkezinde 2016 -2017 kayak sezonunu açmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Karaman, Cıbıltepe'de iklim şartlarının uygun olmasından dolayı sezonu erken açtıklarını belirterek, "Sarıçam ormanları arasından kristal kar üzerinde kayak yapacak bütün misafirlerimizi davet ediyoruz." dedi.

- Otellerde doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı

Bölgede yoğun kar yağışıyla pistlerdeki kar kalınlığının yeterli düzeye ulaşmasıyla kayağın başladığını ifade eden Karaman, şunları belirtti:

"Kayak merkezindeki bütün pistlerimizi hazır hale getirdik. Şu anda pistlerimiz kayağa uygun ve kar makineleriyle muntazam şekilde düzenlendi. Dört mekanik tesisimiz faal durumda biz de ilk kayağımızı yapmaya başlayacağız. Otellerimiz sürekli rezervasyon alıyor. Şubat ayı için bile şimdiden otellerde doluluk oranı yüzde 100'e yaklaştı. Sarıkamış'ın bu sene turizmden hakkettiği pastayı alacağını düşünüyorum. Sezonumuzun bütün kayak severlere hayırlı olmasını diliyorum."

Kayak eğitmeni Cahit Öztaş da Cıbıltepe'deki bütün pistlerde kayak için ideal kar bulunduğunu, vakit kaybetmeden kayak tutkunlarının bu keyfi yaşamaları gerektiğini aktardı.

Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde toplam uzunlukları 30 kilometreyi bulan 8 slalom ve bir snowboard pisti ile saatte bin 200 kişi kapasiteli 4 telesiyej hizmet veriyor.

Son Güncelleme: 10.12.2016 15:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.