13 Temmuz 2015 Pazartesi 16:53
Çocuk odasını atölyeye dönüştürdüler

VAN  - Van'da yaşayan kız kardeşler, atölyeye çevirdikleri odalarında aile bütçelerine katkı sağlıyor.

İpekyolu ilçesine bağlı Şerefiye Mahallesi'nde ikamet eden ve babalarının yaptığı el sanatına ilgi duyan Büşra (14) ve Hacer ZahiroğŸlu (10), babalarından kendilerine bu sanatı öğretmesini istedi.

Öğrendikleri süslemeleri, odalarını atölyeye dönüştürerek uygulayamaya geçiren kardeşler, ürettikleri ürünlerle kısa sürede hem meslek edinip hem de para kazanmaya başladı.

Büşra ZahiroğŸlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okullar kapandıktan sonra evde boş oturmaktan rahatsızlık duyduğu için bu işe giriştiklerini söyledi.

Aslında evde zaman öldürmemek için başladıkları bu çalışmanın tutulacağını tahmin bile etmediklerini anlatan Büşra, yoğun talep üzerine odalarını atölyeye çevirip üretime başladıklarını ifade etti.

Büşra, şöyle konuştu:

"Okullar kapandıktan sonra evde boş boş oturuyorduk. Babam evde kullanmak üzere süslenmiş bir ayna yapmıştı. Bu aynanın yapımını babamdan öğrendik. Bu ilgimizi çekti. Önceleri zaman öldürmemek için bu işe başladık ama daha sonra komşularımız yaptıklarımızı beğenip satın alınca biz de bunu ilerletip çeyizlikler yapmaya başladık. İşler artınca odamızı atölyeye çevirdik. Kendimizin tasarlayıp çizimini yaptığımız çeyizlik eşyaları, babamın marangozda birleştirdiği malzemelerle süslüyoruz. Böylece hem meslek öğreniyor hem de aile bütçesine katkıda bulunuyoruz. Yaşıtlarımızın da evde boş durmaktansa sanata yönlenmelerini istiyorum."

Ortaya çıkardıkları eserlerin tasarımlarının tamamen kendilerine ait olduğunu ifade eden Hacer Zahiroğlu ise yaptıkları işler için siparişler alınca çok mutlu olduklarını ifade etti.

Zahiroğlu, "Çalışma ortamımız güzel ama işler büyünce odamız artık bunu kaldıramayacak. Bize daha büyük bir yer gerekiyor. Yetkililerden bizlere destek vermelerini bekliyoruz. Büyük bir atölye olursa yaşıtlarımız da orada gelip hem bir meslek öğrenecek hem de ailelerine katkı sağlamış olacak" dedi.

Kızlarının maddi kazancın ötesinde birbirine destek vermeye başladığını anlatan Baba Ahmet Zahiroğlu da ailece el sanatına düşkün olduklarını anlattı.

Zahiroğlu, "Bir ara evde kullandığımız ve çok basit duran bir aynayı süslemiştim. Daha sonra Büşra bana aynayı nasıl süslediğimi sordu ve ben de ona tekniği öğrettim. Kızımın böyle bir şey istemesi çok hoşuma gitti. Böylece dışarıdaki kötü arkadaş ortamlarından uzak duruyor ve bir şeyler üretiyorlar. Onlarla gurur duyuyorum ve onları sonuna kadar destekleyeceğim" dedi.

Son Güncelleme: 13.07.2015 16:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.