15 Mayıs 2015 Cuma 10:59
Cumhurbaşkanı Erdoğan Van'da

VAN  - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz her türlü sıkıntıyı, zorluğu, riski göze alıp çözüm süreciyle anaların gözündeki yaşı kurutmaya çalışıyoruz. Ama evlatları dağa kaçırılan benim Kürt analarım nasıl ağlatıldı biliyorsunuz değil mi? Günlerce, haftalarca, aylarca ağlatıldı mı? Kaçıranlar kim? Söylememe gerek var mı? Bunlara gerekli dersi vermek gerekiyor. Kardeşlerim lütfen oyunuzu verirken, bir etnik düşünceyle vermeyin. Ben Kürt kardeşlerimin temsilcisi olarak bunları kabul etmiyorum" dedi.

Van'da Beşyol Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, tünel ve köprü projelerine değindi. 

Erdoğan, "Bunları yaparken bizim para pul sorunumuz yok. Hani bazıları konuşuyor ya, şöyle vereceğim, böyle vereceğim. Hani kaynak? Kaynak yok" dedi.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na atıfla, "Bu zatın hastaneye yönettiği dönemi de biliyoruz. Bunların hepsi aynı, al birini vur ötekine. Terör örgütlü partinin yönettiği belediyelerin halini görüyorsunuz değil mi? İşte Van. Şöyle arka sokaklarına girdiğiniz zaman her şeyin ortada. Belediyecilik, altyapıyla üstyapıyla pırıl pırıl halkına hizmettir. Bunu yapacaksın. Lafla peynir gemisi yürür mü?" diye konuştu.

Parti kapatılmayı yasaklayan düzenlemeyi muhalefet dolayısıyla gerçekleştiremediklerine değinen Erdoğan, "Ne yaparlarsa yapsınlar. Yeni Türkiye'nin inşasına engel olamayacaklar. Van, bölücü örgütün güdümündeki partiye de paralel örgüte de onların arkasına takılıp giden ana muhalefete hak ettiği cevabı verecektir. Ben buna inanıyorum" ifadesini kullandı.

Erdoğan, seçimden umudunu kesenlerin bahanelerinin şimdiden hazır olduğunu da söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ne diyorlar biliyor musunuz? 2011'de 400 milletvekilini de alsak yeni anayasayı yaptırmayacaklarını söylüyorlardı. Şimdi benzer şeyleri ifade ediyorlar. Oy istedikleri milleti suçluyorlar. Eğer kendi istedikleri gibi sonuç çıkmazsa millete her şeyin müstahak olduğunu söylüyorlar. Şimdi adres olarak meclisi değil, sokağı gösteriyorlar. Siyasi parti sokakta ancak miting yapar. Sokakları terörize etmenin masum insanların evlerini, araçlarını, ateşe vermeye çağırmanın siyasetle ne ilgisi olabilir? İnsanları sokağa davet edip 50 kişinin ölümüne yol açan bunlar değil miydi?"

-"Biz müsaade etmesek girebilirler miydi?"

Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) "Türkiye olmasaydı, Kobani kurtulamazdı" dediğine işaret ederek, "Bunlar ne diyor? Bizi suçluyor. Kobani'de bomba altında olan Kürt kardeşlerimizi Türkiye'ye aldık mı? Çadır, konteyner kentlere yerleştirdik mi? Bunlar yalan söylüyor. Çok enteresan. Bakınız gerek Özgür Suriye Ordusu, gerek peşmergelerin topraklarımızdan Kobani'ye girmesine biz müsaade ettik. Biz müsaade etmesek girebilirler miydi?" ifadelerini kullandı.

"DEAŞ da bölücü örgüt de Türkiye'yi suçluyor demek ki ortak noktaları var" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Biz her türlü sıkıntıyı, zorluğu, riski göze alıp çözüm süreciyle anaların gözündeki yaşı kurutmaya çalışıyoruz. Ama evlatları dağa kaçırılan benim Kürt analarım nasıl ağlatıldı biliyorsunuz değil mi? Günlerce, haftalarca, aylarca ağlatıldı mı? Kaçıranlar kim? Söylememe gerek var mı? Bunlara gerekli dersi vermek gerekiyor. Kardeşlerim lütfen oyunuzu verirken, bir etnik düşünceyle vermeyin. Ben Kürt kardeşlerimin temsilcisi olarak bunları kabul etmiyorum."

Şırnak, Kars, Iğdır, Ağrı ve Hakkari'de engellemelere rağmen havaalanlarını açtıklarını vurgulayan Erdoğan, "Şimdi Kürtleri biz mi seviyoruz, onlar mı seviyor? Onlara hizmeti biz mi, onlar mı götürüyor? Kardeşlerimi iki elinin arasına alıp düşünmeye sevk ediyorum. Oylarınızı belirleyecek şey korku olmasın. Tüm Vanlı kardeşlerimi korkuyu korkutmaya davet ediyorum" dedi.

-"Oy namustur"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Oy hepimizin namusudur, şerefidir, namusumuza şerefimize sahip çıkalım" diye konuştu.

"Diyorlar ki çözüm süreci biz Mecliste yokken başladı. Evet, bu süreç sizinle başlamadı, sizin için de başlamadı. Bu bizim milletimiz için başlattığımız ve milletimizle yürüttüğümüz bir süreçtir. Ben başlattım" diyen Erdoğan, "İnşallah bunlar olsa da olmasa da milletimizle birlikte bu süreci nihayete erdireceğiz. Terör eski Türkiye’nin alışkanlığıdır, eski Türkiye’de geçerli bir yöntemdi. Yeni Türkiye,  terörün arkasına saklanarak siyaset yapanların olmayacaktır. Kendilerine, Kürt kardeşlerimin üzerinden bir gelecek inşa etmek isteyenlere asla izin vermeyeceğiz" ifadesini kullandı. 

Erdoğan, 78 milyonun her birinin canının mukaddes, değerli, önemli olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Hiç kimsenin kendi ideolojik saplantısı uğruna tek bir kardeşimin dahi istikbalini tehlikeye atmasına rıza göstermeyeceğiz. Yüzlerine Van'da başka maske İstanbul'da başka maske takanların, bu millete hiçbir faydası olmaz. Biz ülkemizin milletimizin geleceği için neye inanıyorsak her yerde aynısını söylüyoruz. Ne diyoruz, Rabia. Ne var Rabia'da? Hazır mıyız, gür sedayla, tüm Türkiye duysun. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. İşte biz bu dört başlıkta bugüne kadar yürüdük, bundan sonra da böyle yürüyeceğiz."

-"Bölmeye çalışanlara gerekli cevabı vereceğiz"

Erdoğan, tek milletin içinde, Türk, Kürt, Laz, Çerkez'in, hepsinin bulunduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bölmeye çalışanlara gerekli cevabı vereceğiz. Tek millet budur, bölmek isteyenlere gerekli cevabı vereceğiz. Bayrağımız tek. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Kardeşlerim, burada dikkat edeceğiz. Rengi, şehidimin rengi. Hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehidimizin simgesi. Bu bayrağa sahip çıkmak... İnşallah hep birlikte güvenle geleceğe bakacağız. İşte bölgemizde yaşananları görüyorsunuz, dünyada yaşananları görüyorsunuz. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi kaybettiğimizde inanın bana bu çok kötü olur. Onun için de sizleri muhtarlarınızla, şunla bunla tehdit etmeye çalışanlara prim vermeyin. Bu bizim onur mücadelemizdir, haysiyet mücadelemizdir. Size hizmet verenlerin yanında olun, değerli kardeşlerim, sizin için koşanların, sizin için sevdalı olanların, sizin için terleyenlerin peşinde olun. Biz sizi Allah için seviyoruz."

(Bitti)

Son Güncelleme: 15.05.2015 11:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.