29 Ekim 2015 Perşembe 21:06
Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Erzurum'da tören düzenlendi

Türkiye Cumhuriyeti'nin 92. kuruluş yıl dönümü, Erzurum, Ardahan, Iğdır, ..............'da törenlerle kutlandı. 

Erzurum'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Vali Ahmet Altıparmak'ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

Kutlama programında daha sonra Hastaneler Caddesi'nde tören düzenlendi. 

Vali Altıparmak, Garnizon ve 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay ve Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in halkın bayramını kutlamasının ardından saygfı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunlamasıyla başlayan törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği kutlama da mesajı okundu.

Altıparmak, törende yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyet'nin kuruluşunun 92. yıl dönümünün, Erzurum Kongresi ile cumhuriyetin kuruluşunda önemli rol oynayan Erzurum'da büyük bir heyecanla kutlandığını ifade etti. 

Cumhuriyetin, çağdaş anlamda bir devletin temel taşlarının yerine konulduğu, ulusun kenetlenerek verdiği bir ölüm kalım mücadelesi sonunda kazanılmış eşsiz bir zafer olduğunu belirterek, "Büyük Önder Atatürk'ün söylediği gibi bugün hepimize düşen ortak görev ulusal değerlere, ulusal bilince ve Cumhuriyete sahip çıkmak, Çanakkale'yi, Kurtuluş Savaşı'nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır" diye konuştu. 

Öğrencilerin şiirler okuduğu törende, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı ile halk oyunları grupları da gösteri sundu.

Tören, geçit resmiyle sona erdi. 

Son Güncelleme: 29.10.2015 21:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.