28 Mart 2015 Cumartesi 18:34
'Da Vinci' ile prostat ameliyatı yapıldı

ERZURUM (AA) - Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kurulan ve "Da Vinci" adı verilen robotla başarılı bir şekilde prostat kanseri olan hasta ameliyat edildi.

Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kurulan Da Vinci robotuyla genellikle açık ve uzun ameliyatlar sonucu gerçekleştirilen prostat ameliyatı hızlı bir şekilde yapıldı.

Hareket kabiliyeti yüksek olan ve açılabilen kolları sayesinde en küçük dokulara bile ulaşabilen robotla "radikal prostatektomi" adı verilen ve Türkiye'de daha çok açık yöntemle yapılan prostat kanseri ameliyatında başarılı olundu. 

Özellikle radikal prostatektomi yapmaya uygun olan Da Vinci ile dar alana girilerek, derin bölgelerde rahatça çalışılarak, üç boyutlu yüksek görüntü kalitesi ve yüksek hareket kabiliyeti sayesinde ameliyat gerçekleştirildi.

Opr. Dr. İbrahim Karabulut, Opr. Dr. Ercüment Keskin, Opr. Dr. Fatih Kürşat Yılmazel, Opr. Dr. Fevzi Bedir, Opr. Dr. Hüseyin Kocatürk ve Opr. Dr. Nursen Atasoy'dan oluşan ekip tarafından yapılan prostat kanseri ameliyatıyla hastanın sağlığına kavuşması sağlandı.

Hastanede ilk kez yapılan ve sorunsuz şekilde gerçekleştirilen ameliyat sayesinde, kısa sürede sağlığına kavuşan hasta taburcu edildi.

Son Güncelleme: 28.03.2015 18:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.