26 Temmuz 2017 Çarşamba 11:08
'Damla Projesi' Gönüllüleri Şemdinli'de

 Gençlik ve Spor Bakanlığınca organize edilen Damla Projesi kapsamında Hakkari'ye gelen biri yabancı uyruklu 25 üniversite öğrencisi, Şemdinli ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Birçok ülkeden Türkiye'ye gelerek gönüllülük esaslı çalışmalara katılan öğrenciler, proje kapsamında gittikleri illerde insanlarla kaynaşarak dostluk kuruyor.

Şemdinli'deki Özel Ters Lale Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ederek buradaki engelli öğrencilerle bir araya gelen grup, ardından ilçenin Bağlar köyünde 1898 yılında Şeyh Muhammed Sıddık tarafından yapılan Taşköprü'yü inceledi.

Seyyid Abdullah ve Seyyid Taha'nın türbelerini ziyaret eden öğrenciler, ardından Altınsu köyüne geçti. Burada bir aileyi de ziyaret eden öğrenciler, daha sonra yöresel kıyafetli kadınlarla bahçede çalışarak erik topladı.

Öğrencilerden Şule Akgül, yaptığı açıklamada, Damla Projesi gönüllerinin hayalleri tebessümle renklendirerek 3,5 yıl önce yola koyulduğunu, şu anda da üniversiteli ve üniversite mezunu gençlerden oluşan 3 bin üyelerinin bulunduğunu söyledi.

Gönüllü kadrolarıyla Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden toplanarak ilçeye geldiklerini belirten Akgül, "Projeyle sevgiyi, merhameti ve saygıyı dünyaya yaymak istiyoruz. Huzurevlerini ziyaret ediyoruz. Büyüklerin ellerinden öpüyoruz. Sevgi evlerindeki kardeşlerimizin başını okşuyoruz ki onlar da onları sevdiğimizi, saydığımızı ve değer verdiğimizi bilsinler. Böyle sosyal sorumluluk projesi etkinlikleri gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

Temmuz ayından kasıma kadar Türkiye'nin yaklaşık 36 ilinde etkinlik düzenleyeceklerini kaydeden Akgül, Kars, Adana ve Hakkari gibi illerde bu tür projeleri gerçekleştireceklerini dile getirdi.

Akgül, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şu anda Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeyiz. 14 ilden katılımcılarımızla dün buraya geldik. Amacımız doğu ve batı arasındaki ön yargıları ortadan kaldırmak. Burada kendimizi bulduk. Sümbül Dağı'nın heybetinin ardında gizlenen merhametli halkı tanıdık. Şeffaf, sıcak ve hoşgörülü insanlarla karşılaştık. Bizi havaalanında şeker ve kolonyayla karşıladılar. Bu geleneği unuttuk diyebilirim. İzmir'den geliyorum. Bu sevgiye ve merhamete çok uzağız. Buradaki iklime rağmen insanlar çok sıcakkanlı. İnşallah Hakkari'de çeşitli etkinlikler yaparak 6 günü dolu dolu geçireceğiz. Bahçe düzenlemeleri, sevgi ve huzurevlerini ziyaret edeceğiz. Memleketimize dönünce Hakkari'nin güzelliklerini ve bilinmeyen yönlerini anlatacağız."

Ankara'da doktora yapan Moğolistanlı öğrenci Uuriintuya Dashtseren de bu projeyi bir arkadaşının sayesinde tanıdığını belirterek, "Onun önerisiyle projeye katıldım. 9 aydır Türkiye'de yaşıyorum. Burada çok mutluyum. Bu projeyle çok değişik şeyler öğreniyorum." dedi.

Son Güncelleme: 26.07.2017 11:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.