11 Nisan 2015 Cumartesi 09:35
DAP, hayvan içme suyu projeleri için protokol imzaladı

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, finansman sağlayacağı 35 Hayvan İçme Suyu (HİS) Göleti Projesi Protokolü imzaladı.

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürlüğü Toprak Su Yerleşkesinde düzenlenen toplantıda, 2014 yılında yağmur ve kar sularının depolandığı hayvan içme suyu göleti yapılması için 39 projeye 2 milyon lira ödenek sağlandığını belirtti.

Demir, Doğu Anadolu Bölgesinin büyük ve küçükbaş hayvan varlığı bakımından önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade ederek, "Ağrı, Ardahan, Bingöl, Elazığ, Kars, Malatya, Iğdır ve Tunceli'den gelen yetkililerle bu projeler için protokol imzalayacağız. 22'si DAP tarafından projelendirilen 35 HİS Göleti Projesine 8 milyon lira finansman desteği sağlanacak" dedi.

Hayvancılığın bölgenin önemli geçim kaynağı olmasına rağmen üreticinin önemli bir gelir elde edemediğini belirten Demir, özellikle yüksek kesimlerde hayvanların su kaynağı için tekrar aşağı indirildiğini, bu durumun da iş gücü verimliliğini azalttığını söyledi.

Konuşmaların ardından protokoller imzalandı.

Son Güncelleme: 11.04.2015 09:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.