18 Mayıs 2016 Çarşamba 19:23
Dap İdaresi'nden Hınıs Fasulyesi İçin Makine Ve Ekipman Desteği

 DAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından desteklenen Erzurum İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün "Hınıs Şeker Fasulyesi Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi" kapsamında alınan makine ve ekipmanlar, törenle çiftçilerin kullanımına sunuldu.

Yeniköy Mahallesi'nde düzenlenen makine-ekipman teslim töreninde konuşan DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, Hınıs şeker fasulyesinin aranılan bir ürün olmasına rağmen üreticilerin taleplere cevap veremediğini söyledi.

Fasulye üretiminin emek gücüyle yapılması nedeniyle üretimin artırılamadığını ifade eden Demir, "Dekar başına üretim maliyetlerinin azaltılması, üretimin artırılması ve karlılığın daha fazla olması için makineleşmeye geçmek gerekiyor. İki tane 5 sıralı pnömatik mibzer ile 1 tane patoz ve tohum selektörü makine desteğini bunun için yaptık. Makinelerin aktif kullanılması ve desteklerin devam etmesi halinde Hınıs fasulyesi bir marka haline gelecektir." dedi.

Törene, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Hınıs Kaymakamı Bülent Ay, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar, DAP İdaresi Başkan Yardımcısı Volkan Güler, DAP İdaresi Tarım ve Kırsal Kalkınma Koordinatörü Gül Yıldız, sivil toplum örgütleri, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

Son Güncelleme: 19.05.2016 21:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.