12 Mayıs 2016 Perşembe 18:28
Değerler Kısa Film Yarışması'nda Ödüller Sahiplerini Buldu

 İnsani Değerler Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Atatürk Üniversitesinin katkılarıyla düzenlenen Değerler Kısa Film Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu.

Türkiye genelindeki üniversite öğrencilerinin katılımına açık olarak düzenlenen yarışma, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde yapılan ödül töreniyle sonuçlandı.

Yarışma koordinatörü Aslı Yurdagül, ödül töreninde yaptığı konuşmada, gündelik hayat içinde, bakış açılarını belirleyen ve inancı yansıtan değerleri sinematografik bir anlatımla iletmek için böylesi bir yarışma düzenlediklerini belirtti.

Yarışmaya ülke genelinden 200'e yakın başvuru geldiğini kaydeden Yurdagül, "Bizim buradaki asıl amacımız, toplumsal değerlere ilişkin karşılaşması güç konuları yaşamın ayrıntısına yönelik yaklaşımları sinemacıların gözünden göstermek. Bu filmlerdeki temaların değerlerimize uygun olması ve bunu amatör bir ruh ile çekilmiş olması bizim için önemliydi." diye konuştu.

Törende daha sonra dereceye giren kısa filmlerin sahiplerine ödülleri verildi.

Yarışmada, "Vefa" isimli kısa filmi ile Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Bayram Vardar birinci, "En Küçük Sevgi" adlı kısa filmiyle Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Doğancan Aktaş ikinci, "İyi Bayramlar" isimli kısa filmiyle Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Sefacan Aydoğdu da üçüncü oldu.

Son Güncelleme: 14.05.2016 17:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.