18 Temmuz 2016 Pazartesi 18:13
Demokrasi Şehitleri İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Erzurum'un Oltu ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Öğlen namazının ardından Oltu Aslanpaşa Camisi'ne gelen vatandaşlar, darbe girişimi sırasında şehit olanlar için dua ederek cenaze namazı kıldı.

Caminin avlusunda toplanan çok sayıda vatandaş, İlçe Müftüsü Ahmet Nuri Bayraktutan tarafından kıldırılan cenaze namazı için saf tutarken, namazda darbe girişimi sonrası şehit düşen asker, polis ve vatandaşlar için helallik istendi.

Namaz sonrasında İlçe Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

"Aziz kardeşlerim bu gıyabi cenaze namazında bizleri memnun eden tablo kaymakamıyla, alay komutanıyla, belediyesiyle, siyasi temsilcileriyle STK'larıyla hep beraber gıyabi cenaze namazı kıldık. Bu birliktelik, işte bu feraset onları akamete uğrattı. Malumunuz birkaç gün olumsuz geceler yaşadık. Minareden okunan salatü selamlar ve sizlerin kalpten gelen dualarınızla ülkemiz şimdi dimdik ayaktadır. Şehitlerimiz var, Cenab-ı Hakk'tan rahmet diliyoruz. Gazilerimize şifa diliyoruz. Bu şehitlerimiz Mehmet Akif’in deyişiyle Asım'ın neslidir."

Cenaze namazına, İlçe Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı İlhan Yıldız, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Kuruçay, AK Parti İlçe Başkanı Efdal Gülcü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Son Güncelleme: 29.08.2016 13:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.