12 Nisan 2016 Salı 14:08
Denizsiz Kent Balıkla Şenlendi

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Su Ürünleri Fakültesi ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle balık şenliği düzenlendi.

Deniz seviyesinden bin 900 metre yükseklikte bulunan Erzurum'da balık tüketiminin düşük seviyede olduğunu tespit eden AÜ Su Ürünleri Fakültesi, kentte balık tüketimini arttırmak amacıyla Erzurum Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle balık şenliği düzenledi.

Havuzbaşı Kent Meydanı'nda düzenlenen şenlikte yaklaşık 4 bin çipura, ızgaralarda pişirilerek vatandaşlara ikram edildi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, AÜ Su Ürünleri Fakültesinin girişimiyle belediye olarak balık şenliği yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Erzurum'un denizden ve gölden uzak bir bölgede bulunduğunu ama bunun ne balık üretimine ne de tüketimine engel olduğunu ifade eden Sekmen, şöyle konuştu:

"Akarsularımız var. Buralarda tatlı su balığı yetişebilir. İnşallah bundan sonra Su Ürünleri Fakültemizle tatlı su balıklarını çoğaltma ve halkımıza sunma konusunda girişimlerimiz olacak. Bugün burada güzel bir şenlik oldu. Halkımız arasında bir kaynaşma oldu. Başka bir yerde bu balığı yeseydik belki bu kadar lezzet alamazdık. Bundan sonra bir de hamsi festivali yapmayı düşünüyoruz."

- "Erzurum'da balık tüketimi istenilen seviyede değil"

AÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Atamanalp da Ege İhracatçılar Birliğinin İzmir'den kendilerine gönderdiği 4 bin çipurayla şenliği düzenlediklerini dile getirdi.

Gönderdikleri balıklar için Ege İhracatçılar Birliğine teşekkür eden Atamanalp, "Erzurum'da kişi başına balık tüketimi, istediğimiz seviyede değil. Bunu üst seviyeye çıkarmak hedefindeyiz. Bu aktivitelerle balık tüketimini arttırmayı amaçlıyoruz. Bundan sonra artık bunu sık aralıklarla yaygınlaştırıp, Erzurum halkına daha sık balığı tattırmak istiyoruz." dedi.

Son Güncelleme: 12.04.2016 14:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.