20 Ağustos 2015 Perşembe 11:52
Diyarbakır  karayolundaki çatışma

ERZURUM   - Diyarbakır'ın Lice ilçesinde teröristlere yönelik operasyonun ardından çıkan çatışmada şehit olan 3 askerden Jandarma Astsubay Üstçavuş Metin Aydemir'in ailesine acı haber ulaştı.

Diyarbakır-Bingöl karayolu Lice ilçesi Fisovası mevkisinde terör örgütü üyelerine yönelik güvenlik güçlerinin başlattığı operasyonda şehit olan Aydemir'in (26), Erzurum'un Palandöken ilçesindeki evine giden askeri yetkililer aileye acı haberi verdi.

Çocuklarının şehit olduğunu öğrendikten sonra büyük üzüntü yaşayan Aydemir ailesi, askerler tarafından teskin edildi. Şehidin evine Türk bayrakları asıldı, ailenin yakınları da acıyı paylaşmak üzere şehidin babaevine geldi.

Şehidin amcasının oğlu Mehmet Aydemir, en son kısa süre önce hayatını kaybeden dedesinin cenazesinde gördüğü Metin Aydemir ile Ramazan Bayramı'nda da bir arada olduklarını ve kendisiyle oturup sohbet ettiklerini anlattı.

Aydemir, 1995 yılında bir amcasının oğlunun daha şehit olduğunu ve Metin Aydemir'in şehadetinin ailenin ikinci büyük acısı olduğunu belirterek, "Diğer amcamın oğlu şehit olduğunda henüz 42 günlük bir bebeği vardı. Daha nice ana babalar gözyaşı dökecek. Buna bir 'dur' demek lazım. Biz hepimiz Müslümanız, din kardeşiyiz" dedi.

Ailelerinin Kürt olduğunu fakat Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan ve ay-yıldızlı bayrağın altında yaşamaktan onur duyduğunu vurgulayan Aydemir, "Ben bu vatanın evladıyım. Yeter artık, ocaklar sönmesin. Dağdakilerin de anaları, babaları, bacıları var. Kandırılmışlar, beyinleri yıkanmış" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 20.08.2015 11:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.