27 Temmuz 2016 Çarşamba 15:43
Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti'nden Kınama

Erzurum Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC,) bazı internet sitelerinde Cemiyet Başkanı Feridun Fazıl Özsoy hakkındaki asılsız iddiaları reddetti.

DAGC'ten yapılan yazılı açıklamada, Erzurum'daki bir takım internet sitelerinin DAGC Başkanı Özsoy hakkında yaptığı yersiz söylemlerle gündeme gelmek istendiği belirtildi.

Cemiyetin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yapmaya çalıştığı alçakça darbe girişimine anında ilk tepkiyi veren sivil toplum örgütü olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Darbe anında Ağrı'da Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Vekili Feridun Fazıl Özsoy, Genel Başkan Nuri Kolay ile Ağrı Valisi Musa Işın'ın yanında darbeye karşı ilk duruşu göstermiş kişilerdir. Sözü edilen TRT kurumunda tutuklanan ve cemiyetimiz üyesi olan 1 muhabir cemiyetten ihraç edilmiş, adli denetimle serbest bırakılan 5 kişinin de üyeliği de yüce Türk yargısının vereceği karara kadar askıya alınmıştır. Gözaltına alınan diğer 4 kişi ise cemiyetimiz üyesi değildir. Cemiyetimiz, darbe gecesi sabaha kadar demokrasinin yanında darbenin karşısında saf tutan, Türk medyasıyla bütünleşmiş aynı tavrı sergilemiştir. Bu tutumu,17-25 Aralık süreci öncesi ve sonrasında da sergilediği ülke üzerine hesaplar yapan hainlere karşı onurlu bir duruş gösterdiği, kamuoyunun malumudur. Birtakım şer odakları bilsin ki gerçek gazeteciler illegal ilişkiler içinde olamaz. Kalemini alçakça çıkarları şantaj ve tehdit için kullanamaz. Bu yapıda olanlarla da mücadelemiz sonuna kadar sürecektir."

Açıklamada, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti'nin, bağlı bulunduğu Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu ile büyük Türk milleti ile FETÖ'ye ve hainlere karşı yürütülen mücadelede omuz omuza olduğu ifade edildi.

Herkesin ilk önce kendisini sorgulaması gerektiğini vurgulanan açıklamada, söz konusu ülkenin bütünlüğü ve demokrasisi olması halinde DAGC'nin tepkilerinin çok sert olacağı vurgulandı.

 

Son Güncelleme: 23.08.2016 12:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.