17 Kasım 2016 Perşembe 11:17
Doğu Anadolu'da Kar

Doğu Anadolu'da etkili olan kar, hayatı olumsuz etkiledi.

Bölgede dün akşam saatlerinde başlayan kar, özellikle gece saatlerinde, Erzurum, Ağrı, Kars, Ardahan ve Erzincan'da etkisini gösterdi.

Sabah saatlerine kadar devam eden kar sebebiyle, beyaza bürünen söz konusu kentlerdeki kar kalınlıkları Ağrı'da 2, Erzurum ve Kars'ta 7, Ardahan'da 25 santimetreye yükseldi. Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde de kar kalınlığı 10 santimetre olarak ölçüldü.

Kar sebebiyle Erzincan kent merkezinde 45, Refahiye ilçesinde 60 ve Üzümlü ilçesinde de 22 olmak üzere 127 köy yolu ile Erzurum'daki 84 mahalle yolu ulaşıma kapandı.

Bölgede kapalı yolların ulaşıma açılması ve diğer yolların da kapanmaması amacıyla Karayolları, İl Özel İdaresi ve belediye ekipleri karla mücadele çalışması başlattı.

Ekipler, iş makineleri desteğinde gece saatlerinde yoğunlaştırılan karla mücadele çerçevesinde kapalı yolları açmanın yanı sıra tuzlama ve kar küreme çalışmalarına devam ediyor.

Kar ve buzlanma sebebiyle bazı sürücülerin yollarda ilerlemekte güçlük çektiği bölgede, sabah saatlerinde bazı yöre sakinleri araçlarındaki, esnaflar ise işyerlerinin önündeki karı temizledi. Bölgede, belediye görevlileri de kaldırımlardaki kar ve buzu temizlemek için çalışma yaptı.

Kartpostallık görüntüler oluşan bölgede, bazı çocuklar ile vatandaşların da kar topu oynayarak karın keyfini çıkardı.

- Buzlanma uyarısı

Karayolları 183. Şube Şefliğinden yapılan açıklamada da bölgede hava sıcaklıklarının düşeceğine işaret edilerek, özellikle yüksek kesimler için buzlanma uyarısında bulunuldu.

Buzlanmanın yanı sıra yer yer karın da olduğu belirtilen açıklamada, "Ardahan-Artvin yolunun Sahara mevki ile Ardahan-Posof yolunun Ilgar Dağı mevkilerinde buzlanmanın yanı sıra kar yağışı da mevcut." bilgisi aktarıldı.

Açıklamada, ayrıca sürücülerin yanlarında takoz, çekme halatı ve zincir bulundurmaları da istendi.

Doğu Anadolu'da Kar

Doğu Anadolu'da Kar

Doğu Anadolu'da Kar

Doğu Anadolu'da Kar

Doğu Anadolu'da Kar

Doğu Anadolu'da Kar

Doğu Anadolu'da Kar

Son Güncelleme: 17.11.2016 11:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.