15 Nisan 2015 Çarşamba 14:17
Doğu'da soğuk hava ve kar yağışı

ERZURUM - Etkili olan soğuk hava nedeniyle Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 10 dereceyle Kars'ta ölçüldü.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, İzlanda alçak basın sisteminin etkisi altında bulunan bölgede havanın parçalı çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı Iğdır'da 4, Van ve Muş'ta 2, Hakkari'de 1, Bitlis'te sıfır, sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 10, Ardahan'da 5, Erzincan'da 3, Ağrı'da 2 ve Erzurum'da 1 derece olarak kaydedildi.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Iğdır'da 17, Erzincan'da 15, Muş'ta 11, Erzurum, Van, Kars ve Ağrı'da 10, Hakkari'de 9, Ardahan'da 8 ve Bitlis'te 6 olması bekleniyor.

Kar kalınlıkları Bitlis'te 2, Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi, Konaklı Kayak Merkezi ile Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 40, Ergan Kayak Merkezi'nde 20, Kop Dağı'nda ise 39 santimetre ölçüldü.

Yetkililer, Ardahan ve çevresinin, akşam saatlerinde hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceğini bildirdi.

 

Son Güncelleme: 15.04.2015 14:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.